#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti-48 : Tuzdan Heykel || Leopoldo Lugones || Babil Kitaplığı 19

1 Mayıs 2015 Cuma

Okudum Bitti-48 : Tuzdan Heykel || Leopoldo Lugones || Babil Kitaplığı 19





                             Herkese merhaba. Nisan ayı okuma açısından oldukça bereketli geçti. Bloga yazılmayı bekleyenler kuyrukta, izdiham yaşanıyor. :) Babil Kitaplığı Jorge Luis Borges tarafından hazırlanan fantastik edebiyat dizisi. Tuzdan Heykel bu serinin 19. kitabı , çok güzel bir öykü derlemesi. 


Borges önsözünde Arjantin edebiyatını tek bir yazara indirgeyecek olsa, bunun Lugones olacağını söyleyerek, beklentimi oldukça yükseltti. Zaten uzun, kısa her tür öyküyü severek okuduğum için, ve Poe izleri de taşıdığı için keyifle okudum. Serinin kapakları, puntoları hem farklı hem çok güzel. Eksik olanları tamamlamaya, olanları okuyup bitirmeye gayret edeceğim.





Kitapta bulunan öyküler:

Yzur
Ateş Yağmuru
Tuzdan Heykel
Abdera'nın Atları
Açıklanamayan Bir Olay
Francesca
Jülyet Nine






... Hiçbir şey insan vicdanı kadar yüce değildir.
                                                                    * Ateş Yağmuru 'ndan.





... Bedensel bir günah işlemediler, hatta birbirlerine ne dokundular ne de konuştular; fakat Giovanni, onların gözlerindeki zinayı öylesine başdöndürücü bir açıklıkla okudu, onu öylesine bir isyan ve suç birlikteliği olarak gördü ki her ikisinin de kalplerini bir an bile duraksamadan ayırdı. 
                                                                   * Francesca' dan.










DOST KİTABEVİ YAYINLARI
Çeviren: Banu Temel
1. Baskı Aralık 2000
98 Sayfa




2 yorum: