#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -139 : Son Kurtadam || Glen Duncan

16 Kasım 2014 Pazar

Okudum Bitti -139 : Son Kurtadam || Glen Duncan







                                   Son Kurtadam aynı isimli serinin ilk kitabı. Elime alır almaz kapağına bayıldım. Özellikle renk uyumu harika. Okuma Şenliği için de hiç okumadığım bir yazarın kitabını okumam lazımdı , güzel bir fırsat oldu , okudum , bitirdim. Başlarda biraz ağır aksak ilerledi ama okudukça güzelleşti. Umduğum gibi olmadı gelişmeler  ama güzeldi.



                                 Kurtadamları avlayan DOKET 'in   (Doğaüstü Olayları Kontrol Etme Teşkilatı )  son hedefi son kurtadam Jake Marlove 'dur. Jake , içkiye ,sigaraya , kadınlara düşkün bir kurtadamdır. Durumu öğrenince zaten kendisiyle  ilgili olan kafa karışıklığı iyice artar . Üstelik peşinde olan sadece Doket değildir. Vampirler de var , baş rolde olmasalar da varlar.  Arka kapak yazılarını genelde okumuyorum ama bu kitapta okumuştum , gizemli bir kadının olaya dahil olacağını biliyordum ama şaşırttı beni kitap . 



                              Bir yere kadar kitap Jake 'in anlatımıyla ilerliyor. Zaten Jake 'in yazdığı günlük sayesinde olayları öğreniyoruz. Bütün seri kitaplarda olduğu gibi merak uyandıracak bir yerde bitti , bakalım yeni gelişmeleri ne zaman  öğreneceğiz.  











... Bütün paradigma kaymaları, yeniliğe karşı duyulan ahlakdışı bir arzunun karşılığıdır. Obama 'nın seçim zaferi bunlardan biriydi.



... İnsanların  seksen yaş civarında tahtalıköyü boylamasının bir nedeni var.: yavan konuşmalardan duydukları bıkkınlık. Organ yetmezliği, kanser ya da kalp krizi gibi görünebilir ama asıl nedeni yalnızca günlük  sebep ve sonuçların savaş alanında daha fazla ilerleyecek gücü bulamamalarıdır.



... Bir süre sonra yalnızlığınızla başa çıkabilmek için yapabileceğiniz tek şey ona gülüp geçmek oluyor.



... Birini sevmekten vazgeçtiğiniz zaman , onun kalbini kırmak sadece hoş olmayan , arkanızda bırakmanız gereken bir angaryadan ibarettir. Tanrım , artık gerçekten de beni sevmiyorsun , değil mi? Ne kadar anlayışlı davranırsanız davranın kurbanınızın şüpheciliği gülünç olma potansiyeline sahiptir. Gülmemeye başarırsınız ama hala sevdiğiniz birinin kalbini kırmak benzersiz bir dehşettir, hiç kimseye komik gelmez , belki Şeytan hariç ....



...  Müzmin kararsızlığın güzelliği , detaylardaki en küçük değişikliğin bile terazinin dengesini bozabilme gücüne sahip olmasıdır.




... Bir insanın nasıl yaşaması gerektiğini bilmiyorum... ama yaşaması gerektiğini biliyorum , eğer buna katlanması mümkünse elbette. Yaşamayı seviyorsun , çünkü ondan ötesi yok. Ve bunu bilmemin tek sebebi - yine- aşık olmam. Adalet diye bir şey yoktur ; işte bunu biliyorum. İki yüz bir yıllık bir hayatı düşünürsek gösterebilecek pek az kıymetli şey var. 



... Öğrendiğiniz ilk şeylerden biri kaybetmektir. Ondan sonra hayatınızın geri kalanını bunu unutmaya çalışarak geçirirsiniz...









                                                                            İTHAKİ YAYINLARI
                                                                          Çeviren : İlbay Kurtoğlu
                                                                                  Ekim 2014
                                                                                    424 Sayfa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder