#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -123 : Beni Bulun | Çünkü Bu Sizin de Hikayeniz Olabilir || Michelle Knight & Michelle Burford

26 Eylül 2014 Cuma

Okudum Bitti -123 : Beni Bulun | Çünkü Bu Sizin de Hikayeniz Olabilir || Michelle Knight & Michelle Burford



martı yayınları




                                                Şeytanın Çocuğu  kitabını okuyup , beni ne kadar üzdüğünü söylemiştim. Hakkındaki yazım için buraya bakabilirsiniz. O kitaptan sonra bunu okumaya aslında biraz çekiniyordum , okuyacaklarımın korkunçluğunu tahmin ettiğimi zannediyordum ama yanılmışım , bu kadar acıyı , şiddeti bir korku filminde bile izlesem ürperirdim kaldı ki gerçek bir hikaye. Ne denli sarsıcı olduğunu düşünün artık. 




                                              Michelle Knight çocukluğundan beri maruz kaldığı şiddeti , tüm detaylarını vermeden anlatsa da bir okur olarak benim için çok ,çok korkunçtu. Aile içinde yaşadıkları da en az tutsakken yaşadıkları kadar kötü. Evde hem fiziki , hem psikolojik tacizlere maruz kalırken , sırf sevilme isteğinden yanlış bir ilişkiden hamile kalır , küçük oğlunun her zorluğa rağmen büyütmeye çalışır ama elinden alınmasına engel olamaz , haftanın belirli günlerinde ziyaret hakkı vardır ve ziyaret yerine gitmeye çalışırken , arkadaşı sayılan bir kızın babası tarafından kaçırılır 2002 yılında . Servis şoförü Ariel Castro bir sene sonra  Amanda Berry 'i , ondan bir süre sonra da Gina DeJesus 'u kaçırır.  Korkunç , pis bir yerde , akla hayale sığamayacak işkencelere , tecavüzlere maruz kalırlar. 



                                              Yaklaşık 11 sene süren ve 3 kızın hayatını cehenneme çeviren bu süreci birinci ağızdan dinlemek , daha doğrusu okumak çok zor oldu. Özellikle her şeye rağmen , inancını sorguladığı ama kaybetmediğini anlattığı bir bölümde ağlamaktan okuyamadım. Dünyadaki bunca kötülüğü düşünürken bile ürperiyorum , yoruluyorum. :( İç kısımlarında olay yerinin ve Michelle 'in bazı fotoğrafları da var. Diğer detayları fotoğrafları internette görebilirsiniz , daha önce haberlerde vs. görmediyseniz. Ben tekrar baktım. 





... Zamanın yaraları iyileştireceğini söylediler ama o kuralların burada geçerli olduğunu zannetmiyorum. Bu kâbusu hiçbir zaman atlatamayacağım.



... Uyanıp , o gün kimsenin size tecavüz etmeyeceğini fark etmenin nasıl bir şey olduğuna dair bir fikriniz var mı ? Pencerenizden güneş ışığının odanıza doluyor olduğunu görmek ne kadar muhteşem, biliyor musunuz ? El ya da ayak bileğinizde ağır bir zincir olmadan etrafta gezinmek ne kadar harikadır, bilir misiniz ? Muhteşem bir şeydir.




... Her gece ağladım. Çok yalnızdım. Günler asla kısalmadı. Günler gecelere döndü. Geceler günlere ve yıllar sonsuzluğa...









                                                                                                     MARTI YAYINLARI

                                                                                                     Çeviren : Nur Eren
                                                                                                         Eylül 2014
                                                                                                           288 Sayfa










8 yorum:

  1. Okurken kanım dondu resmen, dilerim bu son olur. İnsanlık dışı bu şeyleri son duyuşumuz, son okuyuşumuz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke kötülüğün sonu gelse , bir sabah uyansak bütün kötülükler yok olmuş olsa :(

      Sil
  2. Gerçekten çok etkileyici bir kitaptı, okurken gözümden akan yaşlara engel olamadım.. Kitabı herkes okumalı ve çevresine karşı daha duyarlı olmalı diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. çok popüler kitap , ne zaman sıra gelir bilemedim şimdi :) Bir de tırstım açıkçası :)

    YanıtlaSil
  4. offf gerçek olduğunu bilince okumak daha da zor:(( merak ediyorum ama okumaya cesaretim yok...

    YanıtlaSil
  5. , ilk siparişte alacaklarım arasında kitap sepetimde bekliyor, her ne kadar okumayı çok istesemde okuyacaklarımı bildiğim için aynı zaman da ürperiyorum

    YanıtlaSil