#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Saç Bakımım : Saç Dökülmesine Karşı Denediğim ve Faydasını Gördüğüm Yöntemler -1

10 Nisan 2013 Çarşamba

Saç Bakımım : Saç Dökülmesine Karşı Denediğim ve Faydasını Gördüğüm Yöntemler -1







  Uzun uzuuun zaman önce saç dökülme sorunum olduğunu , bazı bakımlar ve kozmetikler denediğimi sonuç alınca yazmayı düşündüğümü söylemiştim. Sonunda o an geldi .Çeşitli alışsveriş yazılarımda  aldığım milyon tane bakım yağını göstermiştim ve bazı sorular da gelmişti , gerçekten kullanıyorr musun hepsini gibi.. Evet kullandım , hatta bitti. Yenilerini almayı planlıyorum.




Bu saç sorunu yaşarkenki halim:)




   Öncelikle zaten birçoğumuzun televizyon kanallardından , şurdan burdan duyduğu ( Ender Saraç yazmışım defterime ) yağlarla bakım kürünü denedim. 4 hafta yılmadım , üşenmedim. Kış soğuğu,sobalı ev demedim yapmadım.Zaten yapmasaydım mutsuzuktan ölebilirdim zira saçlarım çok ama çok dökülüyordu, bir de uzun olunca  o dökülen saçlar avuç avuç oluyordu.


  Neler mi yaptım :


1-2 tatlı kaşığı Badem yağı
1-2 tatlı kaşığı susam yağı
2 tatlı kaşığı ısırgan yağı
1-2 tatlı kaşığı biberiye yağı
2 tatlı kaşığı sarımsak yağı
1 tatlı kaşığı çam yağı
1 tatlı kaşığı hint yağı
Zeytin yağı ve özelikle kokusu için hindistan cevizi yağını karıştırdım. ( içine de 2 ampül E vitamini ve 2 ampül Bepanten karıştırdım )

Cam bir kavonuzun içine koydum. İlk hafta her gün , ikinci hafta 2 günde 1 , üçüncü hafta 3 günde 1 ve dördüncü hafta haftada bir kez saç köklerime masaj yaparak yedirdim. Vaktimin el verdiğince bekledim. Ilık suyla ve itkise bir şampuanla yıkadım.

  İlk 3-4 gün saç dökülmeme hiç faydası olmadı , hatta sanki daha çoğaalmış gibi geldi ama bir haftadan sonra yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Dediğim gibi hiç üşenmeden yaptım. Çok da faydasını gördüm. Şimdi haftada bir olmak üzere ( ya da 2 hafta da 1 ) devam ediyorum.


  Şimdilik bu kadar , devamı var :) 

Görseller google 'dan alıntı. Ev de yokum idare edin:)







7 yorum:

  1. hmmmmmm harika
    yani tamamen saç dökülmelerin geçti mi
    benim de öyle avuç avuç dökülüyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an normal bir insan kadar dökülüyor, bu bakımlardan önce kel kalma korkusuyla yaşıyordum, düzenli yaptığım bir kür daha var, onu da payaşacağıım, aslında bilindik şeyler ama ben faydasını gördüm.

      Sil
    2. olsun olsun bilindik şeyleri de paylaş
      şu anda ben de kel kalma korkusuyla yaşıyorum:))
      ve hiç saç bakıma dair birşeyler denemedim daha önce bitkisel şampuanlar dışında
      şu anda da bioblas şampuan kullanıyorum ama
      pek faydasını gördüğümü söyleyemem...

      Sil
  2. Bence çok faydalı bir seri yazısı olacak bu.
    Çok teşekkürler canım benim.

    YanıtlaSil
  3. AAAAAA NE KADAR FAYDALI BİR BİLGİ OLMUŞ
    TEŞEKKÜRLER TATLIM
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil