#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Kitap Tanıtımı : Şeytan ve Şair - John Underwood

22 Nisan 2013 Pazartesi

Kitap Tanıtımı : Şeytan ve Şair - John Underwood



Onlar Gelmiş Geçmiş En İyi Bilinen Bilinmeyenlerdir…
ŞEYTAN ve ŞAİR

Kadim dost, İsa aşkına,
Dağıtma bu mezarın tozunu.
Bu mezar taşını koruyanı Tanrı korusun,
Ve kemiklerimi yerinden oynatana lanet olsun.”

Bu dörtlük, masum bir mezar kitabesinden çok daha fazlasını anlatıyor olabilir mi? İnsanlığın en önemli isimlerinden biri olan eşsiz şair ve oyun yazarı Shakespeare, gerçekten bir dâhi mi, yoksa bir sahtekâr mıydı?

Geçmişten günümüze kadar süren, dört yüzyıllık bir sırrın peşine düşen ünlü Profesör Desmond Lewis, California’da vereceği bir konferansla tüm dünyayı yerinden oynatacak gerçeği açıklamak üzeredir. Yola çıkmadan önce eski dostu, gazeteci Jake Fleming’le iletişime geçer. Yayımlanacak olan kitabı ile ilgili fikrini almak istiyor ve yalnızca ona güvenebileceğini söylüyordur. Ancak profesör California’ya varmadan kitabıyla birlikte esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolur. Ondan geriye kalanlar, Golden Gate Köprüsü’ne terk edilmiş kiralık bir limuzin, içi kıyafet dolu bir bavul ve üzerinde adının bulunduğu belgelerden ibarettir. Polisler durumu tek bir kelimeyle açıklamaktadır: İntihar…

Dostunun intihar etmiş olabileceğine inanmayan Jake ise profesörün başına gerçekte ne geldiğini ve kayıp kitabın neyle alakalı olduğunu bulmaya kararlıdır. Ancak bu sandığı kadar kolay olmayacaktır. Anlamsız şifrelerden oluşan bir listeyle çıktığı bu yolculuğun, kendi hayatıyla birlikte sevdiklerininkini de tehlikeye attığını fark ettiğinde, çoktan ‘kaplanın yuvası’na girmiş olacaktır.


John Underwood’un usta kaleminden çıkan Şeytan ve Şair, gerçek belgelere dayandırılmış, ezber bozan bir roman.




 












                                                Şimdi de kısaca yazarımıza bir göz atalım  ;
         



Gerçek adı Gene Ayres olan yazarımız hem E.C Ayres adıyla hem de John Underwood adıyla romanlarını yayınlamaktadır. Syracuse Üniversitesinde Yaratıcı Yazarlık diplomasını aldıktan sonra yedi yıl New York üniversitesi, Metropolitan uygulamalı araştırma merkezinde kısa film yapımcılığında çalıştı ve daha sonrada PBS televizyonu için diziler yazdı ve yapımcılığını yaptı.
Los Angeles’a taşındıktan sonra da yerel televizyonlarda çalışmaya devam etti. Daha sonra sinemada da çalıştı ve 1982 yılında warner brothers writers fellowship’in sahibi oldu. 1989 yılında Hollywood’u bırakarak Florida’daya döndü ve Florida’da geçen bir polisiye yazmaya başladı. Bu süre zarfında, yazmanın yanı sıra, yalnız bir baba olarak küçük oğlu ile ilgilendi ve TV Channel 10 için film eleştrileri yazdı. 
1992’de film dünyası içine yeniden çekildi ve New Mexico’ya taşındı, bundan tam bir hafta sonra ilk kitabının St. Martin’s Press ve Private Eye Writer’s Association tarafından düzenlenen Amerika’nın en iyi ilk romanı yarışmasını kazandığını öğrendi ve kitabı Hour of Monatee, E.C. Ayres adıyla 1994 yılında St.Martin’ Press tarafından yayımlandı.
1994’te ikinci romanı Tony Lowell Mystery, 1997’de Night of the Panther, 1998’de Lair of the Lizard yayımlandı.
1998 – 2004 arası Şeytan ve Şair’in çalışmaları esnasında İngiltere’ye birçok ziyarette bulundu ve kitap içinde, romanın bir karakteri; Desmon Lewis tarafından yazılan bir kitabı üzerinde çalıştı.
Artık oğlu üniversite yaşına geldiğine göre Gene’in değişiklik yapma imkanı vardı ve Çin’deki öğretmenlik teklifi gelince evini satarak taşındı ve hiç arkasına bakmadı; yazmak için hariç. Çin macerası yep yeni ufuklar açtı ve yeniden yazmaya başlayarak beş kitap bitirdi.
Inside the New China, Black Dragon River, Şeytan ve Şair (The Shakespeare Chronicles), Licensed to Kill, Toon Man
Şeytan ve Şair(Il Libro Segredo di Shakespeare /The Shakespeare Chronicles), yazarın John Underwood adıyla yazdığı romanıdır ve yedi dile çevrilmiştir. Kitap, edebi gerilim türünde, Da Vinci Kodu sınıfında bir romandır ve John Underwood adı ile Roma’da yayımlanmıştır. Bu da bir ilktir; İtalya’da hızlıca çok satanlar arasına giren kitap, bestseller olarak yabancı dillere çevrilmiş ancak yazarın ana dilinde, Amerika ya da İngiltere’de henüz yayımlanmamıştır.
Ayres, kızı ve eşi ile birlikte Seattle’da yaşamaktadır.

            Bu merak uyandıran kitabı okumak isteyenler  beklemede kalsınlar , çok yakında bu blogda:)


1 yorum:

  1. konuyu çok beğendim bayılırım böyle esrar-mit-sırlar konulu kitaplara zaten..

    YanıtlaSil