#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Konuşan Kitaplar ile Kitap Günleri | Yağmur Sonrası - Sarah Jio | TANITIM ve ÇEKİLİŞ

26 Nisan 2013 Cuma

Konuşan Kitaplar ile Kitap Günleri | Yağmur Sonrası - Sarah Jio | TANITIM ve ÇEKİLİŞ




Konuşan Kitaplar ile Blog Turlarından sonra şimdi de Kitap Günleri ile karşınızdayız. Kitap Günlerimizde sizlere konuk kitabımızı tanıtıp , yazarı hakkında bilgiler verip, ön okumalar, alıntılar vs. paylaşacağız.



İlk günümüzde sizlere öncelikle kitabımız hakkında bilgi vereyim ;


Yağmur Sonrası | Sarah Jio
Nisan 2013
Arkadya Yayınları
Türkçe

Tür: Yetişkin / Tarihi Aşk Romanı – II.Dünya Savaşı dönemi




II. Dünya Savaşı’nın tam ortasında yaşanan yasak aşk ve işlenen korkunç bir cinayet…

Umut tükenmiş gibi görünse de ikinci şans her zaman vardır… Ya yoksa?

Anne Calloway ne kadar çabalasa da yetmiş yıldır peşinden gelen anıları bir türlü aklından silemiyordur. Bora Bora Adası’ndan adına gelen gizemli bir mektup ise adeta kapanan yarasını yeniden açar.

1942 yazında, II. Dünya Savaşı’nın en hararetli zamanında Bora Bora Adası’nda görev almak için orduya hemşire olarak katılan Anne, genç, güzel ve nişanlı bir kadındır. Ancak orada hiç hesap etmediği bir durumla karşılaşır. Aşk… Kalbini tutkuyla dolduran, yakışıklı asker Westry Green’e karşı koyamaz. Kısa sürede aşkları, adadaki amber çiçekleri gibi filizlenirken, sazdan çatısı olan bir bungalovun altında gizli bir dünyayı paylaşırlar. Ta ki bir gece tüyler ürperten bir cinayete şahit olana kadar… Savaş rüzgârıyla ayrı yerlere savrulan çift, bir daha asla bir araya gelemez. Peki Anne, onca sene sonra çıkagelen bu mektubun izinden gidip taşıdığı vicdan azabını sonlandırabilecek midir?

Ya siz, araya zaman, mekân, kişiler girse de gerçek aşkın peşinden gitmeye cesaret edebilir misiniz?
Mart Menekşeleri ile gönüllere taht kuran Sarah Jio’dan muhteşem bir başyapıt… Yağmur Sonrası ile tutkunun zaman tanımayan öyküsünü okurken, gözyaşlarınıza hâkim olamayacaksınız.

“II. Dünya Savaşı’nda Pasifik’in tam ortasında kalan, yürek burkan muhteşem bir aşk hikâyesi.”
Kristin Hannah




Şimdi de yazarımıza bir göz atalım , gerçi daha önce Blog turlarımızda yazarın Mart Menekşeleri isimli kitabını konuk etmiş , yazarı tanıtmış ve söyleşi yapmıştık. Tekrar hatırlayalım ;




1978-1983: Fransız usulü örülmüş saçlar. Sıcak çikolatalı kurabiyeler. Böğürtlen toplamak. Muhteşem Noeller. Disneyland'a olan ziyaretler. Süslenmek. Salıncaklar. Kurnazlıklar. Mutlu çocukluk yılları.

1983-1988: 'A Tug Boat’s Dream' adındaki ilk kitap. Büyük kazak ve kemeri ile taytlar.  Pijama partileri. Lisa Frank çıkartmaları. Buz pateni... İlk aşk. Ayrıntılarını erkek kardeşiyle düzenlediği bir günlük...

1988-1993: Oğlanlar. Ortaokul pişmanlıkları. Paten. Tenis. Daha kötü saç stilleri. California Depremi ve hayatta kalma mücadelesi. Şişede bulunan bir mesaj. Fazlaca  Fettuccine Alfredo yemek. Yeni bir ev. 
1993-1996: Müzik grubu yılları. Punk dinleyen, tuhaf saçlı erkek arkadaşı ve şok içindeki anne. Kırılmış bir kalp. Platin sarısına boyanmış kısa saçlar. Oğlanlar.  Özel okul. Tenis. Meksika.  Münazara ekibi. 1969 model yeşil Wolkswagen. Nancy Drew hayranlığı. Hayaller. 
1996-2000: Kolej yılları. Gazetecilik. Kanada'ya yolculuk. Üç part-time iş. Hayatımın aşkıyla tanışmadan önce Calvin Klein iç çamaşırları modeli. Alaska'da tatiller.  Seattle'de ilk daire. Ruhunu arayışı.
2000-2005: Meşgul yıllar. Evlilik. Tahiti'de balayı. Ev dekorasyonu. Bahçe işleriyle uğraşma. Zilyon tane makale. Adını O, The Oprah Magazine'de gördüğünde açılan şampanya. İlk kitabı Yayınlanmadı. Büyükbabasının ölümü. İlk bebeğin heyecanı.
2005-2012: Bebeklerinin ve kitaplarının yılıydı. Yeni bir ev alındı. Mutfak yeniden düzenlendi. İlk bebeği doğdu, adı Colic. Uyku yoktu, ağlamalar, ağlamalar... Organik bebek mamaları... Ve ikinci bebek de doğdu. Yeni bir roman yazdı. Sevgili büyük annem öldü. Edebiyat Ajansı ile anlaşma yapıldı. İlk Amerika'da, sonra 14 ülkede kitabım yayınlandı. Üçüncü bebek de doğdu. Üçüncü ve dördünce romanları da yayınlandı. İmza günleri. Bebeklerimle birlikte.. Üç oğlan da altı yaşının altında. Çok fazla kahve, arasıra da şarap. Yeni bir ev alındı. Büyük bir buzdolabının hayali ve kilidi olan ofis gerçek oldu. Beşinci romanı da yayınlandı. Büyük hayaller, sağlık, minnettarlık. 

 



                    Yazarımız kitaplarını evinde olan ofisinde yazıyor. Ve  : ' Seattle gökyüzüne (ki neredeyse her zaman yağmurludur) bakan bir pencerem var ve geceleri de ben yazarken ay ışığı üzerime düşüyor. Çocukların oyun odasına da yakın, böylece onlar oynarken zaman zaman kaçıp birkaç paragraf yazma fırsatı da bulabiliyorum. ' diyor.


                                   Ön okuma 1 için    Kördüğüm Hayaller 'e

                                   Video Tanıtım için  Yorum Durağım ' a uğrayın.




              Ve bu güzel kitabı kazanmak isterseniz buyrun çekilişimize.

                                         

a Rafflecopter giveaway




9 yorum:

  1. TANITIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
    İLGİMİ ÇEKTİ DOĞRUSU HEMEN NOTUMU ALDIM
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekiliş için gerekli bölümü de ekledik , bekleriz:)

      Sil
  2. çekiliş için ve tanıtım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir tanıtım olmuş okumak isterim. Çekilişe katıldım

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Herkese bol şans :))) Bende katıldım...

    YanıtlaSil