#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:93- Bir Ses Böler Geceyi - Ahmet Ümit

19 Ekim 2012 Cuma

Okudum Bitti:93- Bir Ses Böler Geceyi - Ahmet Ümit


Ahmet Ümit'i annem sayesinde çok seviyorum, bütün kitaplarını aldım sayılır, bir uçtan başladım,okumaya çalışıyorum. Diğer okuduklarımı çok beğenmiştim, ama bu kitap için malesef aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.
Arka kapağında yazan 'Gerilim' kısmına hiç katılmıyorum en başta.Anlatım zayıf,gereksizlikler bence çok, olmazsa olmaz solculuk sokuşturulmuş araya. Alevilikle ilgili olan kısımları da yetersiz olmakla birlikte en dişe dokunur kısımlardı.Aslında zamanla yozlaşan Alevilik ve solculuk beraber işlenmiş.Zaten 130 sayfalık ince bir kitap , okumazsanız bir şey kaybetmezsiniz ama okunmayacak kadar da kötü diyemem. Kendi adıma iyi ki Ahmet Ümit okumaya bu kitaptan başlamadım diyorum :)


Arka kapak tanıtımına bakalım;

"İçeriği günümüzün felsefi sorunsallarıyla yüklü, akıcı bir dille yazılmış, soluk soluğa bir gerilim kitabı okumak isteyenlere..."
- Levend Yılmaz

" 'Turna donuna girmek', 'güvercin donuna girmek' denilir. Şamanların bazı deneyimlerine. Turna gözüyle görmek denilebilir bunun bir yanına. Bir Ses Böler Geceyi'de Ahmet Ümit, 'hikâyeci donuna giriyor'. Alevî kültürü, Alevî 'ruh halleri' ancak bu kadar anlatılabilirdi. Bu topraklarda kimsenin kimseye yabancı olmadığı da..."
- Reha Çamuroğlu
Keyifli okumalar...

8 yorum:

  1. bende eylül postlarında yorumlamıştım bu kitabı..neredeyse aynı şeyleri yazmışız..kesinlikle ilk bu kitabıyla başlamamak gerek ahmet ümite..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çok kitabı var Ahmet Ümit'in bekleyen, diğerleri eminim güzeldir :) Hemfikiriz ne güzel:)

      Sil
  2. Bende Ümit sevenlerdenim okunmayı bekleyen beyoğlu rapsodisi var.Bu kitabı okumadım daha.Ertelerim ben bunu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni listemi kaba taslak hazırladım, kitaplar önümde kitaplıkta duruyor, Ahmet Ümit'ten Ben de Beyoğlu Rapsodisi'ni seçtim.

      Sil
  3. Ahmet Ümit'i severek okurum ama bu kitabı diğerleri yanında vasat kalıyor biraz. Belki toplumsal mesaj vs kaygısıyla yazıldı bilemiyorum ama okurken beklenen aksiyon bir türlü başlayamıyor...

    YanıtlaSil
  4. CANIM YORUMLARINA BAŞDAN SONA KATILIYORUM
    BİR YANDANDA SEVİNDİM SADECE BEN BÖYLE DÜŞÜNMÜYORUM DİYE

    YanıtlaSil