#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti :89- Aşk'a Yolculuk Veysel Karani - Sinan Yağmur

15 Ekim 2012 Pazartesi

Okudum Bitti :89- Aşk'a Yolculuk Veysel Karani - Sinan Yağmur


                 Bu okuduğum ikinci Sinan Yağmur kitabı.İlki burada . Onu da çok beğenmiştim, ama bunu çok ama çok beğendim.Dün gece başladım bu gece bitti. O kadar güzel anlatılmış ki ağlamaktan okuyamadığım zamanlar oldu.Veysel Karani'nin ağzından anlatılıyor olaylar, çocukluğundan,şehit olana kadar geçen süre. Okumakla kalmıyor adeta yaşıyorsunuz. Veysel Karani'nin döneminde yaptığı dini sohbetlerle ,sorulan sorulara verdiği cevaplardan oluşan bilgilendirici bölümü de var.Ayetler,hadisler, dini öyküler neler yok ki.
Veysel Karani'nin Allah aşkını,Peygamber Efendimize (sav) duyduğu aşkı okurken ben kulluğumdan utandım. Ta kalbimin en içine dokundu bu kitap.İyi ki yazmış ve ben de iyi ki okumuşum, şiddetle tavsiye ederim .Şimdi belki bildiğimiz şeyler ne gerek var okumaya diyeceksiniz ama demeyin. :) Belki unuttuklarımızı hatırlatır , hiç bir olumlu yanı olmasaydı bile sık sık adı geçtiği için Peygamber Efendimize (sav) bir salavat getirmemize vesile olması bile yeter bence.


Arka kapak tanıtımına da bakalım ;


"Bana, 'Sen kimsin?' diye sormayın. Ömrü azıcık kalmış bir HİÇ'im. Ben, hiçbir şeyim, hiçbir şeyim. Yürek vermediğiniz, ta içinize erişemez. İnsanlara baktım ki her biri kendisine bir sevgili edinmiş. Kimi kadın, kimi erkek. Bazısı nefis, bazısı da heva. Kimi mal, kimisi de şöhret. Herkes o sevgiliyle ölüm anına kadar beraber olabilmiş, bazısı da kabrin başına kadar beraber bulunabilmiş, toprağa verilince ona veda etmiş. Herkes sevgilisini karanlık bir kuytuya bırakıp geri dönüyor. Düşündüm. Kendime öyle bir sevgili bulayım ki, hayatımda ve vefatımda benimle beraber olsun. Ömrüm, özüm ve sözüm üç aşk üzerine örüldü: Allah aşkı, Peygamber aşkı ve Annem. Bana kendini üç kelimeyle anlat deseler; yetimlik, yalnızlık ve yolculuk derim... Babasız kalmanın acısını imanla doldurdum, yalnızlığımda Allah'a sığındım. Yolculuğumu Habibullah'ın aşkına adadım."

Veysel Karâni, ellerini kuma, alnını hırkaya dayayarak secde vaziyetine devam ederken sırtına bir ok daha geldi. Derken bir ok daha... Bir ok daha... Saplanan oklardan neredeyse sırtı görünmez olmuştu...
Kana boyanmış dudaklarından son cümlesi düştü hırkanın üzerine: "Esselamü aleyke ya resulullah…"

Bir şehit! Ne de güzel bir şehit! Görüyor musunuz, ne kadar tatlı, ne kadar huzur içinde ölüyor? Doksan yedi yıllık ömür, Allah yolunda savaşırken, şahadetle son buldu... Âşık, maşuğuna kavuşmuştu artık!

Ey bütün zamanların çıldırtan gözyaşları! Şimdi sağanak sağanak dua. Hilâlin sureti düşüyor suya. Ey aşka hep yalınayak koşanlar. Bakın gökte yıldız yıldız akıyor Esma-ül Hüsna. Bir tek damla şahadet kanıyla tufandır yüreğimiz. Şimdi aşk. Şimdi şahadet vaktidir.

Derdin nedir? Derdim 'Aşk'a Yolculuk'tur. Ya sizin derdiniz ne ki dudağınızda derman kelimesi hiç eksik olmuyor. Öyle bir derdiniz olsun ki bin dermana değişmeyesiniz.

Son durum :)

Herkese keyifli okumalar...

14 yorum:

  1. Tasavvuf edebiyatina merakli biri olarak bu kitabi da okumayi cok istiyorum. Benim listemde de var anlayacagin. Anlattiklarina bakilirsa harika gorunuyor :)

    YanıtlaSil
  2. Evet benim de çok hoşuma gitti konu ve içerik olarak.. Zaten senin yorumlarını takip ederek kitap almak çok akıllıca..:))
    Çok teşekkürler sevgili arkadaşım..
    Selam ve sevgiler..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevklerimiz uyuyorsa ne güzel ,teşekkürler güzel yorumların için, benden de kocaman sevgiler ve öpücükler;)

      Sil
  3. Sinan yağmurun bir kaç kitabı ablamda var ama okumak nasip olmadı. Mademki çok fazla bahsi geçmeyen veysel karani anlatılıyor ne diyelim. '' okumak lazım''
    Ben şuan Nuriye Çeleğen'in Aşk-ı Sükün'ünü okuyorum Hz. .meryemin ağzından teslimiyeti anlatıyor. Henüz yarılamış olsam da tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen not aldım, ama ancak 2013 alınacaklar listeme yazabilirim.Teşekkürler.

      Sil
  4. sinan yağmur ben de okumuş ve beğenmiştim, bunu da ekleyeyim, :)teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de Aşkın Gözyaşları serisi ve Her Anne Bir Melektir olmak üzere 4 kitabı daha var, okunmayı bekleyen:) Onları da okurum umarım yakınlarda:) Keyifli okumalar.

      Sil
    2. Aşkın gözyaşları 1 ve 2 yi okudum ben , harikaydılar...

      Sil
    3. En kısa zamanda ben de okurum umarım.

      Sil
  5. okumak istediğim yazarlardan biri. ama ne yazık ki bu dönem kitap okumam biraz zor olacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müsait olduğun zaman okursun canım, Allah kolaylık versin işlerinde.

      Sil
  6. kitabı duymadım ama bak veysel karani iyi adammış demek ki.
    :)

    YanıtlaSil