#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Tartımsı Alman Pastası Yaptım

17 Ağustos 2012 Cuma

Tartımsı Alman Pastası Yaptım





                                    Bu Alman Pastasını ilk defa 4-5 yıl önce yapmıştım ,çok da beğenmiştik ,sonra tarifi unuttum bir daha yapamadım,hatta soran bile oluyordu sen ince hafif bir pasta yapıyordun yapsana diye:) Geçen birden ilk defa tarifi aldığım siteyi hatırladım .buradan


Malzemeler


1/2 Paket Margarin


2,5Su bardagi un


1 Yumurta


1Kahve fincani yoğurt


4 çorba kaşığı pudra şekeri


1Vanilya


1/2Kabartma tozu


Üzerine pudra şekeri


Muhallebisi için

2,5Su bardagi sut

2yumurta

6Corba kasigi tozseker

2corba kasigi un

1Vanilya
    
Yapılışı ;Önce muhallebi hazırlanır bunun için
sütün yarısı  tencereye konur ve seker ilave edilip kaynatılır.Sütün diğer yarısına yumurta, vanilya, un ilave edilir, kaynayan süte karıştırarak yavaş yavaş ilave edilir, karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.

Hamur yapimi;Un ortasi havuz seklinde acilirortasinayumurta,yogurt,yag konur ve kabartma tozu,vanilya ilave edilerek yogrulur.Hamur ikiye bölünür parçanın biri biraz daha büyük olarak ayrılır ,büyük olan parça merdaneyle açılır ve kalıbın içine serilir yan duvarları kaplayacak şekilde parmaklarla düzeltilir, soğuyan puding hamurun üzerine serilir kalan diğer parça da merdane yardımıyla ince bir şekilde açılarak pudingin üzerine kapatılır ve alttaki hamurun kenarlarıyla iyice birleştirilir .(kaşığın sapı yardımıyla) 180 dereceden önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.Firindan cikarinca uzerine pudra sekeri serpilir.
  Tarifi aynen buradan aldım ,çok daha güzel tarifler var.

14 yorum:

  1. İştahım kabardı şuan ama evde gerekli bir kaç malzeme yok en kısa zamanda yapacağım canım , sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  2. Bu pastayı daha önce görmüştüm ama bende kaybetmiştim nerde gördüğümü,Şimdi senin tarifini görünce çok sevindim, Bende denemek istiyorum, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Alman pastasının tadını çok severim. Tarif için de teşekkürler canım^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben böyle elle yoğurulup şekillendirileni değil kalsik kek usulü yapılanı da çok seviyorum:) Rica ederim tatlım:)

      Sil
  4. Çok severdim eskiden uzun yıllardır yemiyorum eline sağlık canım, afiyet şeker olsun:)

    YanıtlaSil
  5. bende de alman pastası tarifi olmalı biraz sönük duruyor niye o şekilde oldu tarifte ki farklılıklara bakıp sana bildireceğim.olmazsa bendekinide yazarım denersin onuda bakalım hangisini beğenirsen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alman pastası tarifim var tatlım,kabarık olan bu tart gibi sert oluyor, teşekkürler.

      Sil
  6. Great blog you have here but I was wondering if you knew of any message boards that cover the same topics discussed here?
    I'd really like to be a part of group where I can get comments from other experienced people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Kudos!

    My web-site http://watergatetheatre.ciorcal.com

    YanıtlaSil
  7. We stumbled over here from a different web address and thought I should check things
    out. I like what I see so now i'm following you. Look forward to looking over your web page for a second time.

    Check out my web page; gymnastics clothing for women

    YanıtlaSil
  8. Hey there! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when viewing from my iphone4. I'm trying to find
    a template or plugin that might be able to resolve this issue.
    If you have any recommendations, please share. Many thanks!


    my homepage 24 hour fitness membership

    YanıtlaSil
  9. Hello there! Do you know if they make any
    plugins to assist with SEO? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good gains.
    If you know of any please share. Kudos!

    My webpage exercises for posture
    my site :: fitness bike vs road bike

    YanıtlaSil