1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbet:
4 Su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
Yapılışı:
Önce şerbetimizi yapıp soğumaya bırakıyoruz.Kaynayınca altını kısıp birkaç dakika sonra birkaç amla limon suyu sıkıp biraz bekletip altını kapatıyoruz.
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.Hamurdan parçalar kopartıp merdaneyle yarım santim kalınlığında açığ çay bardıyla yuvarlaklar kesiyoruz, kestiğimiz yuvarlakların yarısının ortasını pet şişe kapağıyla delip sağlam yuvarlağın üstüne koyup elimizle iyice yapıştırıp, yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 180 derece fırında pişiriyoruz ,üzeri hafif kızarana kadar.Sıcak tatlıları soğuk şerbetle buluşturuyoruz. Gerisi daha zevkli tatlımızın ortasının boş kalan yerine istediğimiz birşeyle dolduruyoruz (Krem şanti,puding,çikolatalı sos,meyveli sos, ceviz kırığı,reçel(tanesiz)) Ben bir kısmına fısrıklı puding bir kısmına krem şanti koydum.
Yağ miktarının çokluğu gözünüzü korkutmasın ,çok hafif oluyor.Normal zamanlarda bu tarifin yarım ölçüsünü yapıyorum ama bayram dolayısıyla tam ölçü yaptım.Bir sürü düğme tatlımız oldu :)
Kalburabastı
Aslında benim sık sık yaptığım bir tatlı ama benim tarifim farklıydı,iirmikliydi.Değişiklik olsun dedim Sevgili Portakal ağacı'nın tarifini denedim.
Tarife ve yapılışına linkten ulaşabilirsiniz
(Malzemeler bunlar :)
- hamur malzemeleri:
- 1 paket yumuşak margarin
- 3 su bardağı un
- 1 veya 2 kaşık yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- içine:
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- şerbet malzemeleri:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1/4 limonun suyu
Mutlu bayramlar ve ellerine sağlık :))
YanıtlaSilSana da canım, tşkler;)
Siltarif harika not aldım düğmeyi deneyeceğim
YanıtlaSilÇok basit ve hafif oluyor, aafiyet olsun şimdiden.
Sil