#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:72 - Şehir Mektupları - Ahmet Rasim

30 Ağustos 2012 Perşembe

Okudum Bitti:72 - Şehir Mektupları - Ahmet Rasim

                                     
                Ay sonu geldi sanırım Ağustos ayı için son kitabımı bitirmiş bulunuyorum. Berlin Hoteli'nin henüz başlarındayım ve çok yoğun 1-2 hafta geçireceğim için okuma hızım düşecek ne yazık ki. Ne yazık ki derken aslında çok sevinçliyim çok çok sevdiğim benim için yeri doldurulamaz canım arkadaşım, dostum her şeyim tatile geliyor, kaç senedir görüşememiştik hasret gidereceğiz, çok mutluyum. Blogumu ve kitaplarımı haklı sebeplerden dolayı biraz boşlayabilirim. :)

                                      Baştan mazeret belirttikten sonra kitaba döneyim. Ahmet Rasim'in daha önce Gecelerim ve Falaka isimli kitabını okumuştum. Yazısı burada ve çok beğenmiştim. Bu kitaptan sonra ise Ahmet Rasim'in anlatımına,diline hayran kaldım. İstanbul'u tanıyan, bilen biri olup bu kitabı okusaydım eminim daha çok zevk alırdım. Bir bakıma mizah bir bakıma İstanbul Rehberi gibi geldi bana. Özellikle döneminin İstanbul geleneklerini, yaşam tarzını bir yandan Servet-i Fünun'culara göndermeler yaparak çok güzel anlatmış.

       Bu mektuplarda neler yok ki ,bilmeceler, fıkralar, şiirler, tıbbi bilgiler bile var.Hatta balıklarla ilgili -pişirilme usulü de dahil- detaylar var.Kısaca yazar izlenimlerini hisleriyle birleştirip gözlemleriyle zenginleştirip bizlere sunmuş. 3 kitabını set olarak almıştım. Bütün Eserleri (1-2-3) bir tane okunmayan kaldı. Önümüzdeki aylarda onu da okuyacağım.
                                 
Hazır listemin de sonuna gelmişken gidip yeni listemi hazırlayıp bir de kitap kulemi göstereyim. Vakit daralıyor.Belki vaktim olmaz.Böylece Berlin Hoteli ile beraber okuyacağım kitabı da seçmiş olurum:)

Herkese Keyifli okumalar...
                                 

4 yorum:

  1. Arkadaşınla keyifli anlar geçirmeni dilerim canım.
    Sen yine de çok özletme kendini^-^

    YanıtlaSil
  2. yazılarını daha önceden görmediğim için çok kızgınım kendime.
    kumanda paneline düşmüş olsa görürüdüm aslında mutlaka. bundan sonra hususi girip bakmalıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler canım, ben de nezamandır sevdiğim blogları okuyamadım,giremediğimden artık burdayım:D

      Sil