#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:63- Bin Dokuz Yüz Seksen Dört - George Orwell

12 Ağustos 2012 Pazar

Okudum Bitti:63- Bin Dokuz Yüz Seksen Dört - George Orwell

                                             
                           Okumak için çok çok geç kaldığım bir kitap daha.Uzun süredir almayı,okumayı istiyordum ama kısmet olmamıştı.Birkaç ay önce tam alacakken, bir arkadaşımın çöpe atmayı/yakmayı düşündüğü kitaplarının arasında gördüm.Define bulmuş gibi sevindim.Diğerleriyle beraber aldım geldim eve.Okunmayı bekliyordu kitaplığımda ve sonunda okudum bitti :)
                              Kitap yayımlandığı zaman sosyalizm karşıtı olarak suçlanmış ama Orwell karşı çıkmış.Komünizm ve faşizmde var olan sorunlara değindim demiş. Avrupa'daki son adam ismiyle yazımış.Öyle kalsa sanki daha mı uygun olurdu ne?
                            Bir politik bilimkurgu romanı anca bukadar güzel olabilirdi.Hem devrinin dünya sistemlerine gönderme yapıyor hem de günümüzde bile geçerli olan kısımları var.Tarih ne olursa olsun Big Brother'lar fazla düşünen insanları sevmezler.Var olan tarihi silip,uydurma bilgilerle dolduruyorlar,tıpkı günümüzde olmayan şeyler yüzünden Fransa'nın saçmalaması gibi.


                           Benim gibi okumak için geç kalanınız varsa daha fazla ertelemeden mutlaka okuyun.Kelimelere dökemediğim daha nice etkileri olduğunu göreceksiniz.
                           Bu arada benim okuduğum Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınlarının Temmuz 1985 ilk baskısı.Çeviren : Haldun Derin

                                             İki no.lu mini listemi de bu güzel kitapla bitirmiş bulunuyorum.Bu sebeple verdiğim kitap siparişinin ilki dün gelmişti ,akşama paylaşırım.İkinci ve son kısmı ise haftaiçi gelir sanırım.Yeni liste hazırlayacağım iftardan sonra oley:)
 
                 Hepimize Keyifli okumalar ...

18 yorum:

  1. Mükemmel bir kitaptır bu. Eğer felsefi tarza kötü ütopik romanları seviyorsan Cesur yeni dünyayıda tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. Tebrik ediyorum canım. Azimle ve seri bir şekilde listelerini eritiyorsun.
    Paylaştığın kitaplardan oldukça faydalanıyorum.
    Patili güzellerine bizimkilerin mırkkkkları var^-^
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler cnm, senin benden aşağı kalır yanın yok maşallah. Aynı duygulrı paylaşıyoruz ,iyi ki varsın:)
      Bizim canavarlar da mırkkklarını gönderiyorlar:) Bugün kavga günleri hırçınlar:) Herkes birbirine pıhlıyor:)Büyük canavar ikisini birden koşturuyor.Oğlanın oyuncağı kayıp,kızlar yürüttü zannediyor sanırım:)))

      Sil
  3. Evet ben de tam Cesur Yeni Dünya diyecektim! Zaten bir yudum kötü ütopya romanı var o da bunlardan biri.
    Benim sayfasını kırdı diye öğretmenimi azarladığım kitaptı Bin Dokuz Yüz Seksen Dört.

    YanıtlaSil
  4. büyük bir azimle hepsi bitmiş tebrikler!!! :3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üç kağıtçılık yapıyorum kocaman bir liste yapıp durmuyorum,mini mini yapıyorum bittikçe yenisini hazırlamak zevkli oluyor:D

      Sil
  5. Lisetenin bitmesine çok sevindim. Ne çok okuyorsun yahu ya da ben çok tembelim sanırım. Çok özendim sana. :D
    Kitap benimde ne zamandır okuma listemde duruyor, bir sürü kitap gibi.
    Okumaya biraz ağırlık versem iyi olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler.Umarım sen de okuma listeni ya da benim gibi listelerini:D bitirir bitirir paylaşırsın ,ben de yeni yeni kitaplar duymuş olurum. 2011 yılınca sadece 30 civarı kitap okuyabildim sağlık sorunum yüzünden,moral bozukluğundan.Çok şükür Rahata erince acısını çıkartıyorum.Hedefim 100 kitap:)Hagayret diyorum kendime de sana da:D

      Sil
    2. 100 kitap vaov. :D
      Ben kendime 50 kitap hedefi koydum daha yarısına gelemedim.
      Yok yok acilen toparlanmam lazım. Okul açılacak nerdeyse dersler falan daha da zorlaşacak okumak. Son ayımı bir güzel değerlendireyim.

      Sil
    3. 64. kitaptayım bakalım:))Tatilde bol bol okumaya çalış benden önce bitirsin belki hedefini,önce ben tbrk ederim seni:)

      Sil
  6. filmini izledik, kitabı okumanın zamanıdır:)

    YanıtlaSil
  7. çok sevdiğim bi kitap bence herkesin okuması gerekenlerden:)

    YanıtlaSil
  8. Kitap nasıl çöpe atılır ya, hiç anlamıyorum. Evde okumayacağımız kitaplar var ama atmaya kıyamıyorum. Okuyan biri olursa veririz diye. Sizin listeleri görünce bende liste yapmaya karar verdim. Aslında sağa sola kitap isimleri yazıyorum ama isteyince isimleri bulamıyorum o yüzden kitap alamıyorum.Alırken kararsız kalıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim alınacaklar listem mini bir defter de:)Epeyce uzunn.Ben isteyerek asla atmam kitap,birkaç sene önce su boruları patlayıp evi sular bastığında kütüphanemiz altüst oldu.bir traktör kitap kullanılamaz hale geldi,kaç gün ağladık annemle:(

      Sil