#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:46- Ölmeden Önce Keşfetmeniz Gereken 5 Sır - Dr. John Izzo

25 Haziran 2012 Pazartesi

Okudum Bitti:46- Ölmeden Önce Keşfetmeniz Gereken 5 Sır - Dr. John Izzo


                                    Kitap okumayı çok severim , her tür kitaba şans verme taraftarıyım ama en az sevdiğim kitaplar kişisel gelişim kitapları.Sürekli bir tekrar, bilinen şeylerin uzun uzadıya anlatılması gibi gelir bana genel olarak. Bu kitap türü içinde en kolay,en zevkle,min. düzeyde sıkılarak okuduğum kitap oldu. Yazarın 'bilge' oldukları söyleden ortayaş üstü(59-105) bireylerle röportajlarına dayanıyor , Yer yer usansamda türü arasında sevdim diyebilirim.
                                     Bu 5 sır'ı açıklamayayım.Dr. Izzo ile aramızda:) SIR :)  



                     Arka kapak tanıtımına bakalım;

Mutlu bir hayatı yaşamanın sırrını bilmek istiyorsanız, bunu mutlu olmayı başarabilmiş insanlardan öğrenin.
Çoğunlukla yayınlanan televizyon programına dayanan bu kitap, kalıcı mutluluğu elde etmek için okuyucuyu içten ve samimi bir yolculuğa çıkarmaktadır. Bu kitap için, John Izzo 200’den fazla kişiyle röportaj yapmıştır. Röportaj yapılan bu kişiler 60 ile 106 yaşları arasında olan tanıdıkları tarafından hayatın anlamını ve mutluluğu bulmuş kişiler olarak gösterilen kişilerdir. Kasaba berberinden, Soykırım’dan kurtulanlara, kabile şeflerinden, CEO’lara kadar çeşitli meslek gruplarında olan bu kişilerin 18.000 yılın üzerinde bir hayat deneyimi bulunmaktadır. Izzo onlara şu tarz sorular sormuştur: Size en büyük mutluluğu getiren neydi? Daha önceden öğrenmiş olmayı dilediğiniz şey nedir? Sizin için tamamen önemli olan ve olmayan neydi? Burada Izzo birçok kişinin hayat hikayesini paylaşmaktadır. Bunların bazıları gülünç, canlı ve düşündürücüdür. Izzo beş sırrı bu insanları dinleyerek öğrenmiştir. Bu kitap ölmeden önce sizin için önemli olanı keşfetmenizde size yardımcı olacak, bazen güldürecek bazen de gözyaşlarınızın dökülmesine yol açacaktır.



“Hangi yaşta olursanız olun, bu kitabı gerçekten daha önceden okumuş olmayı dileyeceksiniz. Buradaki kişisel anekdot ve içten bilgelik yüreğinizi kuşatacaktır.”
-Stephen Covey, Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı kitabının yazarı


“Gecelere kadar süren içten bir sohbet gibi, bu kitap hayatın anlam ve amacını arayan okuyucuları büyüleyecektir.”
-Richard J. Leider



“Bu kitap hayatta perspektifinizi, bakış açınızı genişletecek ve hayata sizi derinden bağlayacak anekdot ve görüşlerle dolu zengin bir kitaptır.”
—Brian Tracy, Maximum Achievement, Eat That Frog! and Flight Plan kitabının yazarı



“Hayatınızın sonunda ‘Keşke şimdi bildiğimi daha önce bilmiş olsaydım’ demek yerine, şimdiden de bu bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu kitap gerçekten önemli bakış açılarına sahip İnsanların inanılmaz bilgeliklerini toplayan bir kitap.”
—Marshall Goldsmith, What Got You Here Won’t Get You There kitabının yazarı



“Eğer bu yıl sadece bir kitap okuyacaksanız, lütfen bu kitap Ölmeden Önce Keşfetmeniz Gereken 5 Sır kitabı olsun. Dr. Izzo daha mutlu ve anlamlı bir hayatı elde etmek için gerekli olan temel noktaların sentezini yaparak bize tarihi bir hizmette bulunmaktadır. Bu olağanüstü bilgece bir eserdir -Larry C. Spears,


      Bu da geçen hafta yayınladığım  mini listemin son durumu:)

10 yorum:

  1. Açıkcası ben de pek tercih etmiyorum kişisel gelişim kitaplarını. Ama her kitaba şans tanımak fikrini de kimi zaman benimsiyorum:)
    Sevgilerimle canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada böyle kaçamaklar oluyor evet:) Evde ki kişisel gelişim kitplarına elimi sürmüyorum ,annem zevkle okur onları,bana muhtaç değiller:) Başladığım kitabı yarım bırakamıyorum ,arkamdan ağlar falan:) Sıkıcı kitap da elimde sürünüyor:) Onun için hiç bulaşmamaya çalışıyorum:)Mesela bu bana 1-2 yıl yeter:)

      Benden de sevgiler:)

      Sil
    2. İnan ben de senin gibiyim, başladığım bir kitabı ne kadar sıkıcı gelse de yarım bırakamıyorum, illaki bitecek:) Ama bitirene kadar ben de bitiyorum:))))
      Sevgiler.

      Sil
  2. bu kitabı birkaç yıl önce okudum, kişisel gelişim kitaplarını hep yarım bırakan bi türlü tamamlayamayan ben bu kitabı severek okudum bi Siktir Et'i bile okuyamamışken...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Asabi Bakire,
    hoşgeldiniz, ben de size hoşgeldim. kitap dostlarına kapımız her zaman açık. Keyifli okumalar. (Simonov'la tanışmanıza çok sevindim.)

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir kitap blogu buldum oley. :) Hemen takibe aldım seni ve merakla izleyeceğim.

    madambfashion.blogspot.com
    Bloguma beklerim bende

    YanıtlaSil
  5. Sana mail attım, bakarsan sevinirim:)

    YanıtlaSil