#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:44- Kürtlerin Kökeni ve Güneydoğu Anadolu Gerçeği - M.Sadi Koçaş

23 Haziran 2012 Cumartesi

Okudum Bitti:44- Kürtlerin Kökeni ve Güneydoğu Anadolu Gerçeği - M.Sadi Koçaş

                     
                                         Kitap beklentimin çok çok üstünde çıktı. Bir kere gerçekten büyük ölçüde tarafsız yorumlar,bilimsel veriler,tarihi belgelere dayanan yorum ve sonuçlar içeriyor. Malesef bu kitapta bulunan gerçekleri çoğumuz bilmiyoruzdur.Ben çok çok beğendim ,merakla okudum.
                                            Millet kavramının dinle,ırkla,mezheple ilgisinin olmadığını üstüne basa basa vurgularken, Sivas Kongresi kararı olan 'Anadolu'da Müslüman azınlık yoktur' maddesinin derin anlamlarıyla aslında hepimizin bir olduğunu çok güzel anlatıyor. Belki duymamışsınızdır aslında Kürtlerin Türklerle aynı soydan geldiğini bilimsel olarak açıklıyor ve daha bir çok şey.Kitap 1. baskı 1990 yılına ait ve çok uzun çalışma ,araştırma ve emek ürünü.Kitabın tüm geliri Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına ve Mehmetçik Vakfına armağan edilmiş ve Eski cumhurbaşkanı Merhum Oramiral Sn. Fahri S. Korutürk'ün aziz hatıralarına ithaf edilmiş.

                                           Kitabı okurken bir arkadaşımın mailime Facebook'ta görüp bana gönderdiği bir karikatürü gördüm ve çok beğendim ,adeta kitabın kısmi özeti. Facebbok kullanmadığım için link veremiyorum. Buyrun karikatüre :

               
                                 Bunca zamandır aynı düşman(lar)la boğuşup pek bir yol katedememek ne acı. Dilerim birgün (yakın gelecekte) başkalarının çıkarları için birbirimizi öldürmekten vazgeçeriz. Dış düşmanların iç düşmanlar olduğu,içimizdekilerin böl ve yönet politikasına hizmet etmediği güzel günler görürüz inş.Allah ülkemizi bölmeye çalışanlara fırsat vermesin.

                               

4 yorum:

  1. Amin, inşallah.
    Okunası bir kitap. Paylaştığın için teşekkürler.
    Sevgilerimle canım.

    YanıtlaSil
  2. bildik bir konuya ilginç bir yaklaşım gibi geldi.. çok merak ettim kitabı ilk fırsatta edineceğim... paylaşımına teşekkürler.. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet malesef bildik bir konuya çok yerinde bir yaklaşım.Ben tşk ederim.sevgiler

      Sil