#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:43- Dönüşüm - Franz Kafka

20 Haziran 2012 Çarşamba

Okudum Bitti:43- Dönüşüm - Franz Kafka



             Sevgili Beyaz Kitaplık geçtiğimiz ay Kitapyurdu'ndan aldığım kitaplarda yorum olarak kendisinin de Şato'yu aynı yayın evinden aldığını sinir edecek kadar çok hataları olduğunu belirtmişti. Ben Dönüşüm'den başladım, aynı yayın evinin 2 kafka kitabı daha var. Çok üzülerek söylüyorum ki böyle dandik bir kitap ne gördüm ne duydum. Kafka'nın bütün kemikleri sızım sızım sızlıyordur. Bir kitapta olabilecek bütün hatalar var. İmla, baskı, noktalama ne hayal edebilirseniz artık.
Bundan sonra ALTER YAYINCILIK'tan kitap alırsam bana enayi desinler. Şato ve Dava da var üstelik elimde. :( Niye aldın derseniz öyle bir gözüme çarptı kapakları hoşuma gitti, ucuzdu da.Ucuz etin yahnisi işte.

Neyse bunca sinirden sonra kitap hakkındaki fikrime değinecek olursam 79 sayfada anlatılamayacak kadar çok şey barındırıyor. Hem de bence yorumlanmaya çok açık bir kitap. Çalışan ve sömürülen insanlardan hareketle hayatın bomboşluğuna değinilmiş de diyebilirim. Metaforlarla dolu bir kitap da derim. Hatta kendimi aşar insanların özel durumu olanları dışladığına bile varabilirim.:) Ve yine bir hatta daha :) toplumun en küçük birimi olan aileden hareketle çıkar ilişkilerine gönderme yapılmış. Zorluklarla mücadele etme konusunda her zaman bireysel çıkarların, rahatlığın en önemli faktör olduğu gözler önüne bir kez daha getirilmiş.
                   Belki çok alakasız olacak ama kitap bitince aklıma hastası olan bir tanıdığım geldi. Maddi yönden destek verildiği sürece canım cicimli bakılan hasta, para azalınca ölse de mirasa konsak beklentisine dönüştü. Bir dönüşüm, değişim yaşanacaksa hepimize iyi yönde olmasını dilerim :) Keyifli okumalar...

10 yorum:

  1. basım hatalı kitaplara ben de sinir oluyorum :(
    geçmiş olsun :(

    YanıtlaSil
  2. Dönüşüm muhteşem bir kitaptır, keşke tadını çıkara çıkara okuyabilseydiniz.

    Basım, imla hatalarına, ben tahammül edemiyorum artık. Hele ki uyduruk çeviriye sinir oluyorum. Edebiyat çevirisini ingilizce biliyorum diye çevirmen olan uyduruk kişilere yaptırınca öyle oluyor işte..
    Ben sırf bu yüzden Türkçe kitap okumaktan soğudum şimdi hatırlardım :) Ya Türk yazar olacak, ya da orjinal dilinde okuyacaksın. Kaliteli çeviri, yazı düzeni olmadıktan sonra okuduğundan tat alamıyorsun ki...

    Ben genelde yabancı bir yazarın kitabını alacaksam Can Yayınları'nı tercih ediyordum, ama o da pahalı tabi. Uzun süredir bölümden dolayı hep ingilizce okumak zorunda olduğum için başka hangi yayın evleri iyidir pek bilemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de en sevdiğim Yayınevidir Can. Ama arada daha çok kitap okuyabilme açgözlülüğünden böyle salaklıklar yapıyorum:( Bu ders oldu ama.

      Sil
  3. Baskı hataları okurken bezdiriyor insanı. Ben aynı durumu Amfora Yayınları'ndan çıkan Aşk ve Gurur'u okurken yaşadım. Hatta bağlı olduğu Beyaz Balina'ya mail attım ama tahmin ettiğim gibi cevap yazma zahmetinde bulunmadılar.
    Bu kitabı okumadım ve çok merak ediyorum. En kısa zamanda inşallah.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Dava, Şato ve Dönüşüm.. Aynı yayınevinden bende de var.. Dava'yı okudum sadece... bu kitapları aldıkça yayınevinin ne kadar önemli olduğunu anladım.. şimdi asla almıyorum böyle yayınevleri.. Paraya kıymayı öğrendim.. dedim ki kendi kendime senin için en değerli şey kitap.. kıyacaksın ve en iyisini alacaksın...korsan da almıyorum.. tek ciddi borcum var şu an o da aldığım kitapların borçları.. İfşa etmek lazım bunları.. insanı kitaptan soğutuyorlar..

    Ne dertliymişim ama:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Korsan kitap almam asla.Bile bile hırsızlık gibi geliyor.Benim de en çok param kitaplara gidiyor.Ama ben de akıllandım artık yok öyle ucuz diye atlamak:)

      Sil
  5. :((
    Kitaplar yeni basımdır hatalar düzeltilmiştir diye ummuştuk ama değilmiş demek ki :((

    Ben de tövbeliyim Alter Yayıncılık'tan. Burada da dile getirmek iyi oluyor, en azından bu yayınevinden kitap almaya niyetlenip, dur bir internette yayınevini araştırayım diyenlere uyarı niteliğinde olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok haklısın,yorumundan sonra korka korka aldım elime ama içimden bir his değişmemiş olacağını söylüyordu.Almadan önce duymuş olsaydım hele ki sizden asla almazdım:)

      Sil
  6. Dunya edebiyatinin en onemli eserlerinden birisini boylesine kotu kullanmalari cok aci. :/

    YanıtlaSil