#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:41- İsrafil'in Aynası - Şebnem Pişkin

17 Haziran 2012 Pazar

Okudum Bitti:41- İsrafil'in Aynası - Şebnem Pişkin

                            

                 Bu defa kitaplarımın ikisi de oldukça yavaş ilerledi.Malum oğluşun ameliyat stresi,hastalık sıkıntısı,benim migrenim derken performans düşüklüğü yaşadım.Başlarda ehh işte okurum biter diye düşünerek okudum.Ama biraz ilerleyince çok çok beğendim.Fantastik roman yazıyor üstünde.Ben çok hoş,çok özgün ve mükemmel bir karışım olarak değerlendiriyorum.Fantastik boyutta da olsa tarih kokuyor,tasavvuf var,AŞK var.132 sayfa ama içinde neler var neler. Gerçekten çok sevdim.Okunması kolay ve doyurucu geldi bana.



...Dünya,var gibi görünen bir yokluktur. Belki de aşkı aşk yapan şey imkansızlıktır.
Bazen insan olarak yaratılmasaydım su olmak isterdim,diye düşünüyorum.Su olup hiç bulanmadan ve durmadan akabilmek isterdim.



                             
                          Arka sayfa tanıtımına bakacak olursak ;

                        '' Elenemnttim öldüm,bir bitki oldum; bitkiydim öldüm, bir hayvan oldum,hayvanken öldüm,bir insan oldum.''
                     
                          Ve ruh, yedi kat yukarı göklerdeki tahtını bırakır da aşağılara ,hem de ta aşağılara inmeye gönüllü olur.
                          
                          İsrafil'in aynası ruhun ezelde başlamış olduğu serüvenin hikayesidir.
                  
                          Ruh halden hale geçer,inan kisvesine bürünür ve aşk'ı aramaya başlar.Yüce yaratıcı bir nefes üfler,bir su damlası akar ve okyanuslara karışır.Bir kuş kanat çırpar ve dünyada yaşam başlar.Rüzgar,bulutu sürükler ve bulut gök kuşağının içinden geçer.Kırmızı bir amla düşer gökten,kan olup bedene girer.

                          İsrafil borusunu çalar ve tüm insanlar uyanır.

                         İsrafil'in Aynası, hayatta eğilip bükülmeden, 'elif' gibi dosdoğru olmanın romanıdır.
                        

5 yorum:

  1. Kapak tasarımı ve senin anlatımınla çok ilgimi çekti.
    Listeme aldım:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok değişik bi kitaba benziyo.bende hemen listeye aldım bakalım :)

    YanıtlaSil
  3. Benim de listem de olan bir kitap canım. Şu anda Şebnem pişkin'in Kırklar Diyarı var elimde. Efsun ve İsrafil'in Aynasını'da önümüzdeki kış almayı düşünüyorum kısmetse. :)

    YanıtlaSil
  4. Sanırım Celaleddin isimli bir kitap daha çıkarmış.Bu kitabın devamı ya da benzeri olabilir.Çünkü burda önemli bir karakter Celaleddin. Benim de upuzun alınack listem var ama gömdüm şimdilik:)Okuma listeleriyle idare edeceğim:)

    YanıtlaSil