#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Günün Şiiri:9 - Biraz Kül Biraz Duman ... Ü. Yaşar Oğuzcan

4 Haziran 2012 Pazartesi

Günün Şiiri:9 - Biraz Kül Biraz Duman ... Ü. Yaşar Oğuzcan





                        Biraz kül biraz duman o benim işte...
                        Kerem misali yanan o benim işte...
                        İnanma gözlerine ben ben değilim,
                        Beni sevdiğin zaman o benim işte...
                                                    


                           Hani bazı şarkılar,şiirler olur ya alır sizi yıllar önceye götürür.Bu da beni çocukluk aşkıma götürüyor. Şimdi diyeceksiniz ki böyle ağır bir şarkıyla çocukluk aşkını hatırladığına göre yaş kaç:) Yok henüz 20'lerden 30'lara geçmedim:) Şarkı aşkımıza göre büyük müydü yoksa aşkımız mı büyüktü bilemiyorum.O'nun bana yazdığı hem kendi  şiirleri hem Usta kalemlere ait şiirlerin olduğu siyah kapaklı şiir defterinde okumuştum ilk bu şiiri. Malesef o defter artık yok. Üstünden çok zaman geçti.Başka başka aşklar geçti.Biz büyüdük , O evlendi. Ben başkalarını sevdim ,başkaları beni sevdi,başka başka kalp kırıklıklarım oldu. Hani ilk aşk özel olurmuş ya hala O'nu hatırladığımda bir garip oluyorum.Sanki ortama sis efekti verilmiş gibi ,yıllar geriye sarılıyor.İşte böyle bir duygu yaşatan şiir ve şarkı bu da. Şarkı kulaklarımda ,şiir aklımda,çocuk kalbimi alıp gidiyorum ... İYİ geceler:)

10 yorum:

  1. offff:((bu şarkı rahmetli annemin çok sevdiği bir şarkıydı:((((mutfakta iş yaparken Türk sanat müziği konseri verirdi resmen, bir şarkı biter,ötekine başlardı:(((senin yaşına göre gerçekten büyük bir şarkı:)büyük derken yaşlıların söylemesi daha uygun gibi geliyor di mi:)))ama aşk konu olunca şarkının sözleri yaşa bakmıyor....:)çok ilginç ama sırf sen değil belki insanların % 99'u ilk aşkıyla evlenmiyor...ilk aşkıyla evlenen çok az kişi var..üzülme yani:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)Üzülmek mi bilemiyorum,içim burkuluyor hatırlayınca diyelim:) Napalım kader kısmet:)))

      Sil
  2. Çok sevdiğim bir şiirdir.. Ümit Yaşar Oğuzcan'ı severim bir kere... Tüm şiirlerinde beni kalbimden vuracak ya bir dize, ya bir cümle bulurum..
    Eski aşklarla özdeşleştirdiğimiz bazen şarkılar vardır, bazen kokular. Bana Üniversitedeki aşkımı hatırlatan hep baharda açan hanımellerinin kokusudur örneğin, baharda tanışılan bir bahar aşkı olduğu için. Hoş ben kendisiyle evlendim ama, hanımelleri bana hala o günlerdeki sevgilimi hatırlatıyor, şimdiki kocamı değil :)

    YanıtlaSil
  3. Ümit Yaşar Oğuzcan şiirini ilk kez blogunda okuyorum. İlk aşklar unutulmaz hele de imkansızsa !.Benim de ona yazdığım defterler, anılar duruyor hep. atmaya kıyamıyorum, belki de karşıma onun gibi seveceğim biri olmadığı için öyle değil mi ?
    Sevgiler diliyorum,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ümit Yaşar Oğuzcan' ı annemden dolayı çok çok severim ben de. Ben onun yazdığı defterleri ve mektupları imha ettim ,dursaydı eğlenceli olurdu okuması.Aynen katılıyorum fikrinize. Benden de sevgiler...

      Sil
    2. Anne babam'ın mektupları durur hala, benden de çocuklarıma şiirlerim kalacak sanırım =)

      Sil
  4. İlk aşklar yarım kaldığı zaman mı bu kadar etkili oluyor acaba, hep onu düşünürüm:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarım kalan aşklar ilk olmasa da iz bırakıyor sanırım:)

      Sil