#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 71 : Damların Efendileri || On Üç Kedi Hikayesi

1 Eylül 2015 Salı

Okudum Bitti - 71 : Damların Efendileri || On Üç Kedi Hikayesi






       

                              Herkese merhaba. 



                               Hem kedi hem hikaye severler bu kitap tam size göre. On üç kedi hikayesi içeren, kapağıyla da göz dolduran bu kitapta kimler yok ki ? Başta Edgar Allan Poe olmak üzere, Balzac, Mark Twain gibi isimlerin hikayelerini okumak çok güzeldi. Sanırım sadece Edgar Allan Poe 'nun hikayesini daha önceden okumuştum.  İçlerinde Türkçe 'ye ilk defa çevrilenler de varmış. 




Kitapta bulunan hikayeler ve yazarları şöyle:




Kedi - Marry E. Wilkins Freeman



Zut -  Guy Wetmore Carryl



Psişik İstila - Algernon Blackwood



Bir İngiliz Kedisinin Acıları- Honore De Balzac



Çingene- Booth Tarkington



Mavi Peri - G. H. Powell



Dick Baker'ın Kedisi - Mark Twain



Kara Kedi - Edgar Allan Poe



Madam Jolicoeur'un Kedisi- Thomas A. Janvier



Dost Bir Sıçan - W. H. Hudson



Monty'nin Dostu - William Livingstone Alden



Kraliçenin Kedisi - Peggy Bacon



Calvin - Charles Dudley Warner







... Ne var hi her cennette bir yılan vardır.



... Kişinin kendi başarısından daha sevindirici bir şey yoksa, kesinlikle komşusunun başarısından daha az sevindirici bir şey de yoktur.

                                                  *Zut -  Guy Wetmore Carryl





... Kadın çayını dökerken , '' Bütün mizahçılar kurtarılmaya değerdir'' dedi gülümseyerek. ''Bu denli yorucu günler geçirirken bir tanesini bile kaybetmeyi göze alamayız.''

                                                    *Psişik İstila - Algernon Blackwood





... Kadınların ne düşündüğü asla bilinmez, özellikle yazan kadınların.


... '' Yazık ki bu dünya yanılsama ve aldanmadan ibarettir. ''


                                        *Bir İngiliz Kedisinin Acıları- Honore De Balzac








... Hayatında bir kez olsun sadık ve bilge bir köpeğe sevgi beslemiş olanlara bu  şekilde edinilebilen tatminin doğasını ve yoğunluğunu açıklama zahmetine girmeme gerek yok. Dosdoğru, basit insanın kıymetsiz dostluğunu ve dayanıksız vefakarlığını sık sık test etmek zorunda kalan kişinin kalbine giden bir şey vardır bir hayvanın özverili ve fedakar sevgisinde.

                                               *Kara Kedi - Edgar Allan Poe









LEMUR YAYINEVİ


Çeviren: Fulya Alikoç

Mart 2015
221 Sayfa




                                     




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder