#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Konuşan Kitaplar ile Blog Turları | Aşkın Kollarında - Julianne MacLean | ALINTILAR ve YORUM | Okudum Bitti -28

15 Mart 2013 Cuma

Konuşan Kitaplar ile Blog Turları | Aşkın Kollarında - Julianne MacLean | ALINTILAR ve YORUM | Okudum Bitti -28





Blog turumuzun ikinci gününe hoşgeldiniz.  Kaldığımız yerden devam ediyoruz. Ön okumasını,yazar tanıtımını ,kitap tanıtımını ve daha bir çok detayına ulaşabileceğiniz turumuzun bugününde ben önce ufak alıntılarla ,ardından kısaca yorumumla burdayım.

Önce alıntılar ;



... Bazen  benden beklendiği gibi yalnızca  gülümseyip güzel görünmeyi çok zor buluyorum.Bundan daha derin bir şeyler istiyorum. Daha içten... '


... Clara birden kendisini sanki Alice ' in peşinden tavşan deliğine girmiş gibi hissetti.


...Elinden gelen tek şey , bu yakışıklı adamın pistte ceketinin altındaki geniş omuzları ve ağır ,kendinden emin, yavaş yürüyüşüyle vahşi bir aslan gibi ilerlemesini izlemekti.


... Uzun bir süre , neredeyse uygunsuz kaçacak bir hale gelene dek birbirlerini seyrettiler , ancak Clara bakışlarını ondan ayıramıyordu. Kendisini cesur ya da cüretkar hissettiğinden değil , tam aksine ,narin ayakları bala saplanmış bir kelebek gibi sıkışmış ve çarpılmış bir haldeydi.



'... Evet. Eğer bir adam vaktinde  bir kadını samimiyet ve bağlılıkla sevebilmişse , tekrar aynı şeyi yapabilir. Onun kurtarılmaya ihtiyacı var. Ben ona yardım edebilirim, bundan eminim. Sevmek onun doğasında var. '


'....Cenneti gördün mü?" diye sordu, biraz sonra Seger rahatlayıp buruşturduğu mendili yere attığında.
"Tanrım, evet"
"Neye benziyordu?"
"Sana."
... Bakışlarını uyuyan Seger' in  yüzünde gezdirerek huzurlu çehresini ve yanaklarıya burnunun kusursuz yapısını inceleyen Clara ,ona duyduğu hayranlıktan başının döndüğünü hissetti.





                                             Kısaca yorumuma geçeyim ;

                                      Bu kitap Amerikan Varisleri serisinin ikinci kitabı. Ben ilk kitabı okumadım ama kısmen birbirinden bağımsız oldukları için bir eksiklik hissetmedim. Zaten tür olarak uzun uzuuuun zamandır okumadığım bir alana girmiş oldum . Kolay okunan ,akıcı , merak uyandıran bir kitaptı. Bitirmek , sonunu görmek için sabırsızlandım.

                                        1800 ' lü yıllarda zengin Amerikalı bayanların İngiliz Sosyetesine girme , ünvan elde etme süreci çerçevesinde çok güzel, oldukça ateşli bir aşk hikayesine tanık oluyoruz. Hem bu aşk öyleki çok biinmeyenli bir denklem gibi.  Zaman zaman yaşananlara kızdım , Clara kadar üzüldüm. Seger 'in yakışıklılığı o kadar güzel anlatılmış ki , okurken yerine koyacak ,gözümde canlandıracak birilerini bulamadım bile. Cakras balosu sahnelerinde , belki maskelerden dolayı Gözü Tamemen Kapalı filmi geldi aklıma.


                                    Her aşk hikayesinde olduğu gibi  kitabımızda da kötü karakterler , entrikalar var. Hem de kötü karakter pamuk prensesin üvey annesini aratmayacak cinsten. Acaba kötüler mi kazanacak ? Daha fazla şey söyleyip heyecanını kaçırmayayım , tarihi aşk romanı seviyorsanız bence çok beğeneceksiniz.

                                   
                                   Daha detaylı yorumlar için diğer bloglara , özellikle Küçük kızın büyük kütüphanesi'ne bakın derim :) Gitmişken çekilişe de katılırsınız. Buradan.




                                    
                          
Ve Unutmayın! Bu kitaba dair diğer etkinlikleri www.konusankitaplarileblogturu.wordpress.com adresinden ve katılımcı bloglardan takip edebilirsiniz.



14 Mart 2013

Yazar Tanıtım – http://kitaptelvesi.blogspot.com 

15 Mart 2013
Alıntılar – http://asabibakire.blogspot.com ve http://kahvekokulukitap.blogspot.com
Farklı Bloglara Gezi - http://gokkusagindakisonrenk.blogspot.com
Film olsaydı – http://tugceninkitapligi.com
Ya Sonra – http://kitapasigi.blogspot.com
Kitap Yorumu – *9 Blog Birden

                 EPHESUS YAYINLARINA KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜRLER.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder