#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti: Gulyabani || Hüseyin Rahmi Gürpınar

24 Kasım 2019 Pazar

Okudum Bitti: Gulyabani || Hüseyin Rahmi Gürpınar





                    Kitap seven herkese yeniden merhaba. Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın bir kitabını lisedeyken okumuştum, asırlar önce yani. Sonra geçtiğimiz yıllarda farklı bir yayıncıdan başka bir kitabını okumaya çalıştım ama günümüz Türkçesiyle olmadığı için anlayamadığım kelimelerden dolayı sıkılıp devam edemedim, içime de dert olmuştu.  İş Bankası Yayınları sağ olsun günümüz Türkçesiyle okura sununca aldım ama okuma sırası gelmemişti. Sonunda okudum ama epey zaman oldu. Hatta Beyaz Balina Yayınları da Türk klasiklerini çok özenli bir şekilde hazırlıyor, onlara da bakabilirsiniz. 

              Gulyabani'yi okumamış olsak da Süt Kardeşler filmi sayesinde biliyoruz çoğumuz. Film kitaptan uyarlanmış. Kemal Sunal olunca işin içinde zaten çok güzel olmuyor mu? 

            Cin, peri gibi korkutucu öğelerin, batıl inançların da desteğiyle insanların kandırılmasına nasıl sebep olduğunu okuyacağınız eğlenceli bir kitaptı bence. Dönem halkının konuşma biçimlerini, davranışlarını okumak da güzeldi. Maniler, şarkılar da cabası. Kitabın başında Gürpınar'a gelen bir okuyucu mektubu ve kendisinin verdiği cevap da bulunuyor. Çok hoş.





TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI

Günümüz Türkçesine Uyarlayan: Hacer Er
1. Baskı Şubat 2019
134 Sayfa


3 yorum:

  1. Evet ya okumasak da hepimiz em az 10 kez ısırmışızdır Gulyabani yi...

    YanıtlaSil
  2. Bugün ben de yazarın başka bir kitabını paylaştım

    YanıtlaSil
  3. Bende bu seriden istiyorum 😕 bu aralar çocuk gibi gördüğüm her şeyi istiyorum , bakalım ruh halim nereye doğru gidiyor 🤔

    YanıtlaSil