#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 79: Sineklerin Tanrısı || William Golding

22 Haziran 2018 Cuma

Okudum Bitti- 79: Sineklerin Tanrısı || William Golding






               Kitap seven herkese merhaba. Günün kitabı William Golding tarafından yazılan Sineklerin Tanrısı. Modern Klasikler'i yavaş yavaş alıp daha da yavaş okumaya başladım. 

            Sineklerin Tanrısı'nı da alalı çok olmuştu. Sıra bekliyordu, sonunda okuyabildim. Çok yakında filmi de izleyeceğim. Arka kapakta da bahsedilen Mercan Adası kitabını okumuştum uzun uzuuun zaman önce. Okumamışsanız ya da benim gibi kaba taslak hatırlıyorsanız da sorun değil kitabın sonunda Mina Urgan tarafından yazılan harika bir son söz var. Keşke her kitabın sonunda böyle güzellikler olsa. Baklava üstü dondurma gibi oldu. :) 

       Altı, on iki yaş arası bir grup çocuk ıssız bir adada yanlarında hiç yetişkin olmadan mahsur kalırlar. Başlarda eğlenceli gelse de kısa süre sonra bir lider eksikliği hissedilir. Demek ki en küçük topluluklar bile yönetilmeye muhtaç. Barınma, yeme, içme ve adadan kurtulmak gibi büyük sorunlarla uğraşmak zorunda kalırken bir yandan da gruplaşmalar başlar. Ralph iyiliği, Jack zorbalığı simgeliyor gibi görünse de keskin çizgiler yok aralarında aslında. Bu kadar küçük çocukların nasıl bu kadar kötü olabildiklerine şaşırdım, demek isterdim ama çocukların aslında ne kadar zalim olabildiğini iyi kötü biliyoruz, öyle değil mi? Bir grup çocuk üzerinden insan doğasını inceleyen, çocuk karakterlerin olduğu ama çocuk kitabı olmayan bir kitaptı bence Sineklerin Tanrısı.


          William Golding'in ilk kitabıymış ve bastırmak için epey uğraşmış. Sansürlerle uğraşmış, ilk zamanlarda çok iyi satış olmamış ama görüldüğü üzere hâlâ okunuyor. Stephen King 'in de en sevdiği kitaplardanmış. Yakın zamanda filmi izleyeceğim. Bir de Iron Maiden geliyor direkt aklıma, neden acaba? :)) 




''Yan yana yürüdüler. Ayrı ayrı yaşantıları, ayrı ayrı duyguları olan iki kıta gibiydiler; bir ilişki kurulamıyordu aralarında...''


''Oynamak hoştu ve yaşamları öylesine dopdoluydu ki, umuda gerek duymuyorlar, umudun ne olduğunu unutuyorlardı o sırada...''


''En büyük düşünceler, en basit olanlarıdır.''


''Bilinen ama söylenmeyenlerin ağırlığı çökmüştü havaya...''




TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI

Çeviren: Mina Urgan
31. Baskı Şubat 2016
262 Sayfa



6 yorum:

  1. Ben okumak için direndim olmadı başaramadım ama ikinci bir kez mutlaka deneme yapacağım

    YanıtlaSil
  2. Beni çok etkileyen, resmen yerime oturtan kitaplardan biri.

    YanıtlaSil
  3. Kitabı bitirince bu sonu hatırladım dedim ki filmi varmış.

    YanıtlaSil
  4. Yıllar önce radyo piyesi şeklinde dinlemiştim. Hala aklımda. Geçmiş aylarda okumak için aldım.

    YanıtlaSil
  5. Kalemine sağlık. Bu kitap, Mercan adasının bir yerde reddiyesi niteliğinde. Çocukların bile iktidar kavgası içine düştükleri zaman masumluğunu nasıl kaybettiğini anlatıyor bize.

    YanıtlaSil
  6. Çok sevdiğim kitaplardan :)) Tekrar tekrar okuyabilirim :))

    YanıtlaSil