#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 137: Hücre || Charles den Tex

15 Aralık 2016 Perşembe

Okudum Bitti- 137: Hücre || Charles den Tex




                 Herkese merhaba. Gecenin kitabı yine geçen ay okuduklarımdan. Nadiren gittiğim bir ev gezmesinde, kütüphane kurcalarken görüp ödünç aldım. Çok fazla bekletmeden okuyayım dedim ama son zamanlarda en zor okuduğum kitaplardan oldu. Charles den Tex Hollanda'nın en başarılı polisiye yazarlarındanmış. Bol da ödüllü kitapları ama konu ilgi çekici olsa da bana fazla detaylı, biraz sıkıcı geldi.


            Michael Bellicher başarılı bir iletişim uzmanıdır. Bir görüşmeye giderken yolda bir kazaya tanık olur. Tanık olarak ifade vermeye götürüldüğünü düşünür ama gözaltına alınır.

          Satın almadığı ama adına görünen bir arabayla birinin ölümüne sebep olan kaza meydana gelmiştir. Adına yüklü miktarda kredi çekilmiştir. Yani kısaca kimlik hırsızlığına maruz kalmıştır. Suçsuzluğunu ispatlamaya çalışır. Kazada ölen adam da meclis göçmen bürosu başkanı olunca başı daha da çok ağrır. Kısaca konu böyle.  Belki çok yönlü, çok dallı budaklı olduğu için sıktı beni. Belki de uygun zaman değildi. Bilemiyorum ama çok zor okudum. :)




... İki adım attım, memur arkamdan kapıyı kapattı. Artık bir hücredeydim. Kilidin sesi memurunkinden daha sert, daha kararlı çıktı. Sanki bütün sistemi o sesin içinde duymuştum. Basit, tek bir hareketle diğer tarafa geçmiştim.



... Öfke ve panik içinde, hiçbir şey anlamamış halde artık ne düşünmem gerektiğini bilmiyordum. Avukatım bile bana inanmıyorsa demek ki çaresizdim. Her durum aleyhimeydi.




... Yalnızlıktan ve sorgulamalardan artık kendimden bile şüphe etmeye başlamıştım. Uzun bir süre göt herif olduğun söylendiğinde zamanla buna inanmaya başlarsın.





YAPI KREDİ YAYINLARI

Çeviren: Lale Şimşek
1.Baskı Ekim 2011
375 Sayfa



2 yorum:

  1. Bu tarz kitapları seviyorum ben. Not aldım okuyacağım. Umarım beni sıkmaz :)

    Bloğunuzu takibe aldım. Bana da beklerim :) Sevgiler,

    YanıtlaSil