#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 114: Kiraz Hanım'ın Mutfağı || Sylvia Plath

20 Ekim 2016 Perşembe

Okudum Bitti - 114: Kiraz Hanım'ın Mutfağı || Sylvia Plath






              Herkese merhaba. Gecenin kitabı küçük kitap kurtlarını mutlu etmeye yönelik bir öykü kitabı. Ama çocuk kitabı olması okumaya engel değil sonuçta, öyle değil mi?  Sylvia Plath 'ın Sırça Fanus kitabı uzun süredir okunacaklar listemdeydi. Sonunda bu sene okudum ve çok sevd
im. Yazısı burada. Yakın zamanda diğer kitaplarını da okumayı planlıyorum. 


          Kiraz Hanım'ın Mutfağı daha önce İmge Yayınevinden ' Sorun Yaratmayan Kıyafet' ismiyle çıkmış. Ben ilk defa Kırmızı Kedi Çocuk versiyonunu gördüm ve hemen aldım. 


        Sylvia Plath 'in ölümünden sonra bulunan kendi çocukları için yazdığı üç öyküden oluşuyor. 




           Birbirinden farklı, eğlenceli üç ayrı dünyaya ayak basmış oluyoruz. Çok güzel çizimler de var. (David Roberts 'e ait. )






                                  Yatak Kitabı ile yatağınıza bakışınız değişecek, şiirsel anlatımı sayesinde çocuklarınıza sesli okuyarak daha eğlenceli hâle de getirebilirsiniz.





                Sonra ''Hiç Önemi Yok '' Elbisesi ile hiç kendisine ait yeni bir elbiseye sahip olmamış Max 'in yepyeni, yumuşacık, hardal rengi elbisesine en az onun kadar sevineceksiniz. 


               Ve son olarak da Kiraz Hanım'ın Mutfağı 'na konuk olup , Tuz ve Karabiber ile tanışıp mutfaktaki isyana tanık olacaksınız. 




       

     Kısaca bu tatlı kitabı alıp tanıdığınız bir ufaklığı sevindirebilirsiniz. Ya da benim gibi kendinizi mutlu edin. 






KIRMIZI KEDİ YAYINEVİ

Çeviren: İlknur Özdemir
Resimleyen: David Roberts
1. Basım Nisan 2015
88 Sayfa
                   



3 yorum:

  1. Bir daha Plath okuyamayabilirim , Sırça Fanus'tan sonra :D

    YanıtlaSil
  2. Aa yeni gördüm ya ben bu kitabı. Bende kitap eylemi gibi düşünüyorum. Depresif biri nasıl çocuk kitabı yazabilir ki ?

    YanıtlaSil