Malzemeler:
1 kg un
3 yumurta
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yogurt
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İçi için:
1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı (toz da olur )
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi,tarçın
Yarım su bardağından fazlaca toz şeker
Yapılışı:
Oda sıcaklığında (250 gr) mrgarinle şeker iyice yoğrulup,yumurta,suvıyağ,yoğurt ilave edilip biraz daha yoğrulur.Sonra kabartma tozu,vanilya ilave edilip yavaş yavaş un ilave edilerek hamur haline getirilir. Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,elimizle açıp içerisine harç koyup yağlanmış kerebiç kalıbına (bende olanın fotoğrafını çekmeyi unuttum,en kısa zamanda eklerim) bastırılır,şekil alması için.Daha sonra yağlanmış tepsiye dizilip önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyetle yenir :)
Ben bir kısmına antep fıstığı ve toz şeker karışımı , bir kısmına da ceviz,tarçın,toz şeker karışımı koydum, hatta 2 tanesine de hindistan cevizi,şeker karışımı koydum.
Fırından çıkınca sıcakken pudra şekerine buladım.
Herkese mutlu günler...
Ben de Mersin usulü olanı yemiştim, üzerine de kıvamlı krema gibi bir sos döküyorlar, o biraz ağırlaştırıyor ama sevmiştim...
YanıtlaSilBana tatlı olsun da :)
Evet kaymak/krema gibi birşeyle servis edildiğini bende gördüm, ben de tatlı sevenlerdenim malesef.
SilEllerinie sağlık güzel görünüyor.Sizin yaptığınıza Mersin'de Mamul deniyor.Arzuya göre içine hurma veya cevizde konabilir.Kapalı kutuda saklarsanız uzun süre bayatlamıyor.
YanıtlaSilBen de çok severim:)
Kurabiye türevlerini zaten kapalı kaplarda saklamaya çalışırım genelde, teşekkürler.Mamul denildiğini duymamıştım, öğrendim sayenizde,tekrar teşekkürler :)
SilTarif için teşekkürler canım.
YanıtlaSilOlsa da yesek:) İyisi mi kalkıp yapmalı:)
Afiyetler olsun canım benim.
Hayırlı cumalar.
Teşekkürler canım, ahh yakın yerlerde olsak canın çektikçe yapardım ben sana,ama eminim sen benden de güzel yaparsın, öpücükler;)
SilCanım çekti şimdi olacak iş mi :) kerebiç kalıbı ben de olmadığına göre yapamam oh :) ya da ceviz büyüklüğündeki hamurları oklavayla uzunca acsam ic malz. koyup rulo yapıp, sonra o ruloları spiral şeklinde sarsam da olur aslında, olur mu olur :)) margarin yerine tereyağ kullansak tadı değişir mi?
YanıtlaSilTereyağıyla çok daha güzel olur:)Miss:) Ben kalıp yokken ceviz büyüklüğünde hamuru avcumda inceltip,harcını koyup elimle şekillendirip,kalburabastı yapar gibi rende gibi birşeylere bastırıyordum,kalıp şart değil aslında:)
SilEllerine sağlık, güzel görünüyor gerçekten iştahım kabardı:)
YanıtlaSilHiç yemedim şimdiye kadar, ama farklı bölgelerin yemek kültürlerine de meraklıyımdır.O nedenle ilk fırsatta deneyeceğim:)
Şimdiden afiyet olsun, güzel olma garantili bir kurabiye:)
Silçok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilTeşekkürler:)
SilMujdemi isterim hohoho :D tebrikler kuzumm http://kitapnot.blogspot.com/2012/12/kazananlar.html?m=1
YanıtlaSil:))) Çok şekersinn tatlımm:))) Daha güzeli yine senin olsun:)
SilCok begendigim bi kac hediye var.onlar icin destek olsun ins amin :D
SilSorma tatlım,harika çekilişler oluyor:) Bol şans
Silbir ara bende yapmıştım özel tahta kalıbını bile almıştım
YanıtlaSilafiyet olsun
Evet bende de var, teşekkürler:)
SilYaparken ben de düşündüm,acaba tarifimi eksik yazdım,irmikli daha mı güzel olurdu diye:) Yok ama böyleymiş:) Ağır gelmiştir,damak zevki.Ben genel olarak çoğu tatlıyı severim,ekmek kadayıfı hariç:)
YanıtlaSilkalıpla harika oluyor bu ellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilBende olan kalıpın deseni böyle , çok güzelleri de var.
SilMerhaba;
YanıtlaSilTarifi hemen not ediyorum. Evde cevizim var mı bir bakayım. Yoksa alıp hemencik yapacağım çok merak ettim:) Hazır kalıp da bulmuşken denemek, baharın gelemediği şu acayip günlerde iyi olacak.
Sevgilerimle