#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:99 - Lizbon'a Gece Treni - Pascal Mercier

4 Kasım 2012 Pazar

Okudum Bitti:99 - Lizbon'a Gece Treni - Pascal Mercier



 Epeydir yavaş okuma günlerindeyim, bunda kitabın da biraz payı var sanırım. Kitabı biraz önce bitirdim , fikrimi söylemek için buraya gelince kısaca ne desem diye epey düşündüm, bu kitap beni çok arada bıraktı , sevdim mi, sevemedim mi emin olamadım, ilk 50 sayfada çok sıkıldım, ilerledikçe sıkılıp sıkılmama arasında gidip geldim tam ben kitabı sevmiştim ki bitti :) Aslında konu ve işleyiş olarak sorun yok ama felsefi yönü sanırım içimi sıktı.Simgesel olarak kalan gizemli kadının akıbetini merak etmedim dersem yalan olur. Birbiriyle beraber işlenen iki ayrı karakter(Antik diller öğretmeni  Raimund Gregorius ve babasının isteğiyle doktor olan Portekizli yazar Prado) üzerinden derinlere dalabileceğiniz bir kitap.
Yayınevini (Kırmızı Kedi) ve çevirmenini (İlknur Özdemir) daha önce söylediğim gibi çok sevdim,seviyorum.
Bir çok yönden zengin bir kitap (dil,tarih,aşk,arayışlar vs. gibi bir çok konuda güzellikler var, detay çok)bu yüzden beğenmedim,kötüydü,sevmedim diyemem, ama gayet iç rahatlığıyla çok sev-e-medim diyebilirim. Yine de okursanız yorumlarınızı zevkle okurum, genelde okumadığım ve okumayı planladığım kitapların detaylı yorumlarını okumuyorum, sadece sevdiğim bloggerların yorumlarında bulunan kişisel beğenileri ile ilgili kısımları okuyorum.Kitabı bitirince biraz sonra yapacağım gibi kim ne demiş diye bakıyorum, o yüzden yorumlayan olursa hemen okuyacaklardanım:)

Arka kapak yazısına da göz atalım ;

Antik diller öğretmeni Raimund Gregorius lisede ders sırasında ansızın sınıftan çıkar, duyduğu Portekizce bir kelimenin büyüsüne kapılarak yaşadığı şehri, düzenli hayatını terk edip hakkında hiçbir şey bilmediği gizemli bir Portekizli'nin, doktor ve yazar Amadeu Prado'nun izini sürmek üzere Lizbon'a doğru trenle yola çıkar. Tesadüfen eline geçen ve Prado'nun, hayat, aşk, yalnızlık, arkadaşlık, ölümlülük ve ölümle ilgili notlarının bulunduğu kitabın etkisinden çıkamayan Gregorius, dilini bilmediği, ilk kez gittiği bu yabancı ülkede ve bu olağanüstü yolculuğu sırasında Prado'nun hayatının değişik evrelerinde yer almış insanlarla bir araya gelip onun farklı söylencelerle dokunmuş hikâyesinin derinlerine iner. Bir yandan da kendi içsel yolculuğunu sürdüren Gregorius, Diktatör Salazar'a karşı savaşmış Amadeu Prado'nun kişiliğinde kendine ve insana ilişkin pek çok sorunun yanıtını ararken, bir başkası olmanın dayanılmaz çekiciliğine de karşı koyamayacaktır. Lizbon'a Gece Treni, sadece Avrupa'dan değil, kendi zihnimizden ve ruhumuzdan da geçen ve dönüşü belli olmayan bir yolculuğun çok sesli, unutulmaz romanı.



Hepimize keyifli okumalar.

14 yorum:

  1. Bloglarda kitapla ilgili gördüğüm yorumlardan sonra ne zamandır okumak istediğim kitaplar arasında. Pek merak ediyorum:)
    Keyifli okumaların olsun canım.
    Kocaman sevgiler ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım, benden de hepinize kocaman sevgiler;)

      Sil
  2. Ben de kitapçılarda çok rastlıyorum merak da ediyordum. Ama senin yorumundan sonra sanırım vazgeçtim.. Yani sen iyi sonuna kadar okuyabiliyorsun maşallah. Ben sıkıldığım anda elimden atıyorum kitabı.. O yüzden hiç başlamasam daha iyi..:))

    YanıtlaSil
  3. Esasen ben bu kitabı kapağını ve adını beğendiğimden (konusuna bakmadan) okumak istiyordum ama blog aleminde bu kitabı okuyup da tam anlamıyla beğenen çıkmayınca kararsız kaldım. Gerçi Eco'nun Prag Mezarlığı'nı da beğenmeyip yarıda bırakan çoktu, ben sevmiştim. Pek kararsız günlerimdeyim bu aralar.

    Mini okuma listemi ben de yaptım sonunda :)

    Veee, bence Köpek Kalbi'nin yer aldığı sepete Hırsız ve Köpekler de yakışır. Han El Halili de olabilir veya Kahire Üçlemesi'ne de başlayabiliriz. Sen ne dersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hırsız ve Köpekler'i de Han El Halili'yi de atayım sepetime, Kahire Üçlemesi'ni biraz ertelemek istiyorum, birkaç kitabını okuduktan sonra onlara başlamak istiyorum, olur değil mi:)

      Prag Mezarlığı'nı da okuyamadım henüz:( Bir sürü güzel kitap var okunmayı bekleyen,liste için sabırsızlanıyorum :)

      Sil
  4. Blog aleminde okuyanı çok, henüz ilgi alanıma girmemişti. Sizin yorumunuzdan sonra bekli bir kaç yıl sonra okumaya karar veririm.
    Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, geçen seneden beri düşünüyordum ben de okusam mı diye:)

      Sil
  5. Ingilterede bir ara en cok satanlar listesindeydi, ama bir turlu almak gelmedi icimden :\
    okumam gerekiyor.
    belleeamie.blogspot.co.uk takibindeyim

    YanıtlaSil
  6. elimde olupta , elimin gitmediklerinden , bilmem neden?:)keyifli okumalar , ben de durakladım bu ara ,sanırım azcık hızlı akacak kitaplara ihtiyacım var:)

    YanıtlaSil
  7. Bu kitap benim de listemde vardı.Tanıtım için teşekkürler..

    YanıtlaSil