#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:107- Şahane Hatalar - Heather McElhatton

24 Kasım 2012 Cumartesi

Okudum Bitti:107- Şahane Hatalar - Heather McElhatton



Çok rahat söyleyebilirim ki uzun zamandır okuduğum en kötü kitaplardan , bitirmek için epeydir didindim. Sonunda bitti, çok iğrençse neden okudun demeyin lütfen, yapamıyorum, başladığım kitabı yarım bırakınca aklım orda kalıyor, bitirmeden huzura eremiyorum, bu kitabı bitirince gerçekten huzura erdim desem yeridir.Bildiğiniz üzere devam kitapları da var, ama ben asla okumam.

Kitabın kahramanı oluyorsunuz, ilk bölümden itibaren önünüze farklı seçenekler çıkıyor, tercih yapa yapa atlayarak okuyorsunuz ve genellikle çoğu cinsel ağırlıklı olmak üzere fiziksel şiddet görüp,eninde sonunda ölüyorsunuz, geri başa dönüp farklı seçenekleri seçip yine saçma sapan şeylerle karşı karşıya kalıyorsunuz ve ölüyorsunuz.Bu kitabın nasıl bir ruh haliyle yazıldığını çok merak ettim.İki , üç kitabı eş zamanlı okuduğum için bunaldıkça attım elimden, sonunda arada zorlayarak da olsa bitirdim, beğenmediğim kitapları acaba beğenen olmuş mudur diye pek düşünmem, çünkü zevklerin,tercihlerin farklı olabileceğini bilirim,ama bu kitabı hem okurken, hem bitirince gerçekten beğenen olmuş mudur diye düşünmekten kendimi alamadım.

Arka kapak tanıtımına bakalım ;


Bu kitabı okumaya normal bir kitap gibi birinci sayfadan başlayın. İlk bölümün sonunda, önünüze bir yol ayrımı çıkacak. Kararınızı verin ve ilgili bölüme gidin. Her bölümün sonunda seçimlerinizle kaderinizi kontrol etmeye devam edeceksiniz. Kitabı okurken bazen hiç beklemediğiniz bir yere ulaşacak, bazen de kendinizi daha önce olduğunuz yerde bulacaksınız. Hayatın size neler hazırladığını asla bilemezsiniz. Ama bunu biliyorsunuz, iyilikler her zaman ödüllendirilmiyor ve bazen hatalı kararlar, şahane olayların başlangıcı olabiliyor. Her yolculuğun sonunda başa dönüp tekrar başlayın, unutmayın, herkes ikinci bir şansı hak eder. Yuzlerce farklı hayat sizi bekliyor. İyi şanslar.
"Tıpkı hayatın kendisi gibi, ne zaman ne olacağını asla tahmin edemeyeceğiniz, dopdolu bir kitap."
Forbes
"Uyuşturucu, tecavüz, patlama, sevgi, aşk, huzur. Duygulu anlatım, kapkara mizah."
Publishers Weekly
"Raydan çıkmaya hazır mısınız?"
NY Times
"Başroldesiniz, hakkını verin."
Newsweek

Türkçesi: Dilek Belirgen Cenkciler
April Yayıncılık
1. Baskı Ekim 2011


Herkese keyifli okumalar.

19 yorum:

  1. Günaydın sevgili arkadaşım, Şimdi yorumunu okudum. Arka kapak yazısında ''Uyuşturucu, tecavüz, patlama, sevgi, aşk, huzur. Duygulu anlatım, kapkara mizah."
    "Raydan çıkmaya hazır mısınız?" Diye yazmışlar..
    Ben bunların hiç birine hazır değilim hiç de sevmem. Kitabı bayağı merak ediyordum. Valla hiç mi hiç benlik değilmiş..
    SAğolasın arkadaşım...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap bana hediyeydi, daha doğrusu bir çekilişte kazanmıştım, çok merak ediyordum, olumsuz eleştirilerden dolayı, haklılarmış:)

      Sil
  2. Ben daha önce bir kaç yerde olumsuz eleştiri görünce merak etmemiştim. Sizde iyi sabır varmış. Ben beğenmeyince sadece yarılıyorum belki bir şey çıkar diye ama olmuyor yarıda bırakıyorum. Şuan 3 kitabı okumaya çalışıyorum. İkisinde sıkıntıdan patlıyorum desem yeri. Biri nasıl bittiğini anlamadığım hikayelerden oluşuyor öteki süslü püslü dile sahip oyun. İşin kötüsü kitaplar bilindik kitaplar :( İnce oldukları için bitirmeye çalışacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen kötü diyebileceğim kitaplar da okuyorum, başlamam hata çünkü bitirmeden huzura eremiyorum:) Sizin Yorumlar için takipdeyim ,sevgiler, güzel kitaplı günlere.

      Sil
  3. Sabırlıymışsın canım, ben bir kitabı ilk işte on filan gibi sayfasında sarmazsa, nefret edersem asla bitirmiyorum:)))ama genellikle kitap alırken sayfalarına şöyle bir bakıp, arka kapaktaki konusunu da okuyunca beni yanıltmıyorlar, bazen de filmini izlediğim şeylerin kitabını alırım sevme garantili:)))klasiklerde zaten böyle bir korku olmuyor mutlaka herkes sever sanırım...yeni yazarlarda böyle bir tehlike var..mesela Örgü Kulübü diye bir roman almıştım hiç beğenmedim..yarım kaldı..
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben filmini izlediğim kitapları pek okuyamıyorum, heyecanım kaçıyor, Genelde kendi seçimim olan kitaplar beni de pek yanıltmıyor, ama arada farklı tarzlar okumak adına çılgınlıklar yapıyorum, bazen böyle hüsrana uğradığım da olmuyor değil, benden de kocaman sevgiler.

      Sil
  4. Bu kitap bende de var.
    Hatta 3. kitabı da var.
    Sayfaların farklı ilerlemesi, çocukken de benzer bir kitap serisi okuduğumdan çok ilgi çekici gelmişti ama her hikayede ölmek - kötü şeyler yaşamak beni bunalıma soktuğundan 4-5 hikayeyi sonlandırıp kitabı bir kenara attım :D

    YanıtlaSil
  5. Hayvansever olduğunu duydum,koştum geldim.
    Geç kalmışım bağışla!
    Okumak başlı başına bir uğraşken bir de seçme işi insanı yarım imam misali yoldan çıkarabiliyor. Beğenmediğim kitabı artık okumuyorum. Zamanım daraldı boşa harcayacak zamanım mı var? At gitsin !
    Eskiden öğrencilerime mahcup olmamak adına popüler kitapları zorla okumuşluğum vardır.
    Benimkisi çenesini tutamayan bir emekli öğretmenin lafları işte. Nasıl mutluysan öyle davran.
    İyi okumalar,kitaplarla geçecek mutlu saatler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, hoşgeldin, çok çok haklısın aslında,ama yarım bırakınca huzursuz oluyorum, en iyisi doğru seçimleri yapabilmek,arada böyle kaçaklar da olabiliyor. Sevgiler.

      Sil
    2. eski çürük elma adlı sayfayı kapattım yeni adresim

      www.uydurukgunluk.blogspot.com

      takip etmek istersen :)

      bu arada bir sorum var kitap listesi eklemek istiyorum ama sadece yazı olarak çıkıyor ben resimli olmasını istiyorum nasıl yapabilirim ?

      Sil
    3. KEyifli paylaşımlar, soruna mini bir cevapcık verdim:)

      Sil
  6. iyi okumalar, merak ettiğim kitaplardan biri idi. açıklaman iyi olmuş
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Merak ediyordum ama demekki hiç bulaşmamalı.....

    YanıtlaSil
  8. ama ama ben de okumak istiyordum bunu, sildim listemden, teşekürler yorum için:)

    YanıtlaSil