#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:106 - Beyoğlu Rapsodisi - Ahmet Ümit

22 Kasım 2012 Perşembe

Okudum Bitti:106 - Beyoğlu Rapsodisi - Ahmet Ümit


                          Ahmet Ümit kulemi yavaş yavaş bitiriyorum , okudukça daha çok seviyorum. Beyoğlu Rapsodisi' ne başladığım zaman yani ilk 50 sayfasında sonradan bu kadar güzelleşeceğini tahmin edemedim.Kitabın ilk yarısı güzeldi,diğer yarısı ise çok güzeldi, sonu ise garip ama güzeldi.Severek,merakla okudum,son 30 sayfasını okurken resmen uykumla boğuştum, bitirmeden uyuyamazdım zaten.
              
                             Arka kapak tanıtımına da bakalım ;


Üç arkadaşın öyküsü bu. Beyoğlu'nda büyümüş, Beyoğlu'nda yaşayan üç ayrı kişilik, üç ayrı kimlik, üç ayrı insan. Ölümsüzlük merakıyla başlayan ölümler. Her cinayetin ardında gizemli bir neden... Ve soruşturma boyunca adım adım, bina bina, sokak sokak Beyoğlu. O çoksesli, çokrenkli, çokdilli, çokkültürlü Beyoğlu. Günümüzün Babil Kulesi... İnsanın bencilliğini, acımasızlığını, öfkesini, çaresizliğini en iyi anlatan mekân... Soluk soluğa bir gerilim, benzersiz bir final...Çok kollu, çok dallı büyük bir ırmağa benzeyen bu muhteşem cadde, papazı, fahişesi, cami hocası, pezevengi, hahamı, Alevi dedesi, bankacısı, işportacısı, öğrencisi, öğretmeni, tinercisi, dönercisi, dekoratörü, evsizi, midye satıcısı, esrar satıcısı, kanun kaçağı, Anadolu kaçağı, Avrupa kaçağı, Amerika kaçağı, Afrika kaçağı, yani yaşam kaçağı, beyazı, karası, sarısı, kızılı yani insan görünümünde olan kim varsa, hepsini, herkesi sorgusuz sualsiz kucaklamıştı.Kiliseleri, camileri, sinagogları, hanları, hamamları, bankaları, giyim mağazaları, kitabevleri, meyhaneleri, birahaneleri, şaraphaneleri, kafeleri, kültürevleri, randevuevleri, sinemaları, tiyatroları, galerileri, vakitleri çoktan dolduğu halde ömür sürmeye çalışan bilmem kaç yüzyıllık inatçı binaları, dar sokakları, kör çıkmazlarıyla Grande Rue de Pera, Cadde-i Kebir, İstiklal Caddesi ya da Beyoğlu nasıl adlandırılırsa adlandırılsın burası her gün, her an değişen yeryüzünün en büyük tiyatro sahnesi gibiydi."


            Daha fazla şey söyleyip , okumayanlar için büyüsünü kaçırmak istemiyorum , Ahmet Ümit seviyor ve bu kitabı okumadıysanız mutlaka okuyun, Ahmet Ümit'i henüz okumadığınız için fikriniz yoksa bu kitap iyi bir başlangıç olacaktır yine mutlaka okuyun :)


Herkese keyifli okumalar.



    

18 yorum:

  1. evet işte beklediğim yorum:)
    seveceğini biliyordum canım,patasanayı okumadıysan onuda ekleyiver bir ara listene;)
    ayrıca sonunda nasıl yaaa falan olmuştum bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevklerimiz çok uyduğu için seni dinleyip yeni listeme hemen Patasana'yı ekleyeceğim, teşekkürler tatlım :)

      Sil
    2. ay çok sevindim öyleyse:) onun yorumunu da keyifle okuruz ve sen beğenmiş olursun inşallah;)

      Sil
  2. ahmet ümit benim için sadece tek kitabını okuduktan sonra daha okumam dediğim yazarlardan, malesef babı esrarı okuyunca diğer kitaplarına hiç şans vermeyi düşünmedim. Belki de herkesin elinde ahmet ümit gördüğüm içinde olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Bab-ı Esrar'ı kitap okumaya küstüğüm bir dönem okuyup,yeniden okuma aşkı kazanmıştım, çok sevmiştim üstelik :) Ahmet Ümit okumak için ben de epeyce bekledim, annem çok sevdiği için, O okudukça canım çekiyordu :)

      Sil
  3. Ahmet Ümit'in sadece İstanbul Hatırasını okumuş çok beğenmiştim ve bu nedenle diğer kitaplarını da okumayı planlamıştım. Özellikle Beyoğlu Rapsodisi ni öneren çok oldu. Hatta Ahmet Bey in en güzel eseri denildi. Sizce de öyle mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu beşinci Ahmet Ümit kitabımdı,en severek okuduğumdu,ama en iyisi mi şimdilik söyleyemem, çünkü diğer okuduğum kitapları farklı türlerde gibiydi.Tek başına değerlendirince oldukça güzeldi.

      Sil
  4. Merhabalar sevgili arkadaşım, Ben daha hiç Ahmet Ümit kitabı okumadım. Ama cidden merak ediyorum. Benim kız Ahmet Ümit in iki kitabını almış ..Ondan istedim Kızım bitirince bana verecek ben de okuyacağım.. Bakalım nasıl olacak..:))
    Çok selam ve sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinize de keyifli okumalar, Edebi açıdan muhteşem bir yazar değil bence, ama türünün güzel örneklerini veriyor , ben sevdim kendisini :) Tüm kitaplarını okuyacağım zamanla.

      Sil
  5. Ahmet Ümit'in en beğendiğim kitabıdır.
    Sevgilerimle canım ^-^

    YanıtlaSil
  6. BAŞLADIM AMA SIKILACAĞIM GİBİ HİSSETMİŞTİM
    YORUMLARINDAN SONRA DEVAM KARARI ALDIM
    TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil