#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:103- Eylül - Mehmet Rauf

14 Kasım 2012 Çarşamba

Okudum Bitti:103- Eylül - Mehmet Rauf


Çok çok önce okumuş olmam gereken bir kitabı daha yeni okuyabildim, vesile olan Fıstıklı Tombi'ye burdan tekrar teşekürler ve öpücükler :) ( bloguna ulaşamasamda)

Kitabı zaten eskiden kalma bilgi kırıntılarıyla elime aldım (İlk psikolojik romanımız,Servet-i Fünun vs.)
Zaten Mehmet Rauf kitabı şu cümleyle :

' Halid Ziya'ya
İlk eserim son üstadıma'.

Halid Ziya Uşaklıgil'e ithaf etmiş. Halid Ziya'yı zaten ortaokul yıllarımdan beri çok severim, o zaman Mai ve Siyah'ı epeyce zorlansam da okumuştum. Halid Ziya, Aşk-ı Memnu kıyaslaması yaptım ister istemez, diziyle değil elbette, romanıyla :) Romanda özgürlük diyince aklıma gelen isimdir Halid Ziya.

Eylül'e dönecek olursak, oldukça uzun uzuuuuuuuun cümleli,sonsuz tasvirleri olan yine de sıkılmadan okuduğum bir kitap oldu benim için, yazıldığı dönemiyle beraber düşününce çok cesur diyorum. Alt altan öyle bir aşk anlatışı var ki nerdeyse evli bir kadının kocasını aldatması ya da sıkı bir dostun adamın karısına aşık olması çirkinlikten çıkıyor gibi geliyor. Ahlaki olarak değerlendirmek saçma da olsa kandırılıyormuşum etkisi yarattı.Kitabı bitirene kadar bu imkansız aşkın yarattığı duygusal karmaşalar,hüzün nöbetleri içinde kalıyorsunuz, sonunu çok merak ederek sonlarına yaklaştıkça hızlanarak okudum.Sonunu da söyleyeyim katil uşak:) Yazarın hayatını okuyunca bir süre uzun uzun düşündüm.

Benim gibi okumyanınız varsa, okuyun derim ....





İlk fotoğrafa zorla dahil olunca , kırmayayım oğluşumu dedim, çok sever fotoğraf çektirmeyi, objektife bakmaz anlık  fotoğrafların köpeği:)


Özgür Yayınları
11. Basım Ağustos 1996
Günümüz Türkçesi: Kemal Bek




14 yorum:

  1. Seneler önce beğenerek okuduğumu hatırlıyorum. Okumak isteyip de yetişemediğimiz onca kitap varken, her birinin bir zamanı olduğunu düşünüyorum.
    Tatlı patilini kocaman öptüm:)
    Sevgiler canım ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bazı kitapları özellikle okumayıp biraz bekletiyorum, haklısın tatlım, biz de seni ve şekerlerini öpüyoruz;)

      Sil
  2. Halid Ziya'nın cümlelerini sevemesemde Eylül hakikaten yerı ayrı tutulacak bir romandır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet Rauf daha sade,daha kolay anlaşılır sanırım.

      Sil
  3. Bu kitabı tavsiye üzerine aldım. Sonra nette o kadar kötü şeyler okudum ki, sıkıcı upuzun cümleler iğrenç vs gibilerinden...
    1senedir duruyor kitap elimde. Dokunasım gelmedi o yorumlardan sebep:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. baen uzun cümleler de güzel olabiliyor ama, denemeden bilinmiyor:)

      Sil
  4. Çoğu kişinin sıkıcı bulmasına rağmen ben severek okumuştum. Gizli aşk hoş olmasa da aradaki seviye, diyaloglar gayet güzeldi.
    Ne diyoruz klasikler daima baş ucu edilmeli :) keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
  5. Ben de blogumda paylaşmıştım bu kitabı, sıkıcı bulanlar da çok severek okuyanlar da var.ben de sevmiştim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğum kitaplarla ilgili yorumları okumayı,duymayı daha çok seviyorum zaten teşekkürler:)

      Sil
  6. Bu romanı ben çokseverim. Lisedeyken okumuştum.Hatta bende de aynı kapaklı kitap var.

    YanıtlaSil
  7. lisedeyken okuduğum ve çok sevdiğim bir kitaptır, evet bir yasak olmaması gereken aşkı anlatıyor ama kesinlikle aradaki kişiyi aptal yerine koymadan(kadının eşi), ve işi ileri götürmeden tamemen o duygusal sancıları en saf haliyle yansıtarak anlatılmış bu aşk. kirli bir şey yoktu bana göre, ben çok severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Roman olarak evet ama fikir olarak ihanetin her türlüsü kirlidir bence:(

      Sil