#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:101- Bütün Şiirleri- Edgar Allan Poe

8 Kasım 2012 Perşembe

Okudum Bitti:101- Bütün Şiirleri- Edgar Allan Poe



                             Şiir okumaya ufak ufak alışıyor muyum ne ? :)  Poe'nun Bütün Şiirleri ve Bütün Öykülerini set olarak almıştım, öykülerinden daha öne okuduklarım olmuştu ve çok severim Poe'yu. İş şiire gelince yorum yapmak benim için zor olsa da beğendim, Poe diyince akla gelen ölüm teması yine hafiften var şiirlerinde de,birçok ithaf edilmiş şiir de çarptı gözüme , beğendim.Adanmış şiirleri aşk mektubu tadında , diğerleri de genel olarak hikaye gibi,epeyce uzun şiirler var.

                             Bir diğer güzelliği ise sol sayfalarda İngilizce şiirler diğer sayfada  ise çeviri olanlar yani Türkçe'ler var.Çok çok iyi anlayamasam da ingilizceleri okumak da zevkli geldi, özellikle sesli okumak güzeldi.En kısa zamanda  öykülere de başlamayı planlıyorum, herkese keyifli okumalar.


Burada ANABEL LEE ' nin el yazısı versiyonu var.

Kuzgun benim favorim :)

12 yorum:

  1. Poe deyince aklıma hemen rahmetli annem gelir, Anabelle şiirini ezbere bilirdi, çok severdi..
    Öykülerinin bazıları felaket içimi karartmıştı benim:(o yüzden sevmem...öyküde en sevdiğim O'Henry..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah rahmet eylesin.Ben öykü okumayı zaten çok seviyorum, tamamını okumadım Poe'nun öykülerinin yakın zamanda başlayacağım,tek ciltte olduğu için biraz devasa:) Benden de kocaman sevgiler.

      Sil
  2. benim de aklıma direk "kuzgun" geliyo, efsane ki ne efsane..

    YanıtlaSil
  3. her zaman tek geçerim ve öykülerine de hiç durma başla hemen bence^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Listem biraz rahatlasın, KAfka'yı aradan çıkarayım:)

      Sil
  4. Poe hayranlığım uç safhalardadır benim:)
    -Daha önce yazıp yazmadığımı hatırlamıyorum ama yine yazayım öyleyse de:)- The Alan Parsons Project'in Poe'nun şiir ve hikayelerinden etkilenip hazırladıkları süper bir albüm var: Tales of mystery and imaginations. Dinlemeni tavsiye ederim, şayet dinlemediysen daha önce.
    Kocaman sevgiler ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Poe sevdiğini biliyorum evet, hatta Poe diyince artık aklıma sen geleceksin:) The Alan PArsons Project dinlemişliğim var,hatta Fazıl Eniştemizin soloları sayesinde tekrar aklıma gelmişti :) Hemen notumu alıyorum :) Teşekkürler tatlım.

      Sil
  5. siir okumak hicbirseye benzemez :)
    yavas yavas isler icine
    :)
    takibindeyim
    belleeamie.blogspot.co.uk beklerim

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    Yanlış hatırlamıyorsam bloguna ilk defa geliyorum. Çok sevdim,2 yıldır böyle güzel bir blog sahibi olduğun için tebrikler! :] Bu arada hemen kitaba dönüyorum Poe hiç okumadım aslına bakarsan bugüne kadar da okuduğum şiir kitaplarının sayısı 10'u geçmez ama sen bu Poe hakkında böyle güzel yorum yapınca merak da etmedim değil. Kütüphaneye ya da kırtasiyeye uğradığımda hemen arayışa koyulucam. :]

    YanıtlaSil