#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:100- Düş Zamanı Aborjinler En Eski Doğa ve Evren Anlayışı - Eser Coşkun

6 Kasım 2012 Salı

Okudum Bitti:100- Düş Zamanı Aborjinler En Eski Doğa ve Evren Anlayışı - Eser Coşkun


Aborjinler hakkında bildiğim, bilmediğim bir çok şey okudum, öğrendim. Mesela Fabl ilk örneğinin Avusturalya yerlilerine ait olduğunu, doğum kontrol yöntemleri uyguladıklarını,değişik sünnet törenlerini. Aborjinlerin doğaya, yaşama bakışları,mitleri,efsaneleri,öyküleri,çeşitli ritüelleri hakkında kısaca bilgiler içeriyor kitap.



Her konudan sonra ilginç fotoğraflara yer verilmiş.



Merak edenlere tavsiye edilebilecek hoş bir eser olmuş.

Bu arada ben de bu senelik kitap okuma hedefimi tamamlamış oldum, masallar,şiirler,efsaneler,hikayeler,romanlar ve diğerleri... Hem hedefimi tamamlamanın vermiş olduğu sevinç hem de yaklaşan doğum günüme daha çok olmasının dayanılmazlığıyla Aralık ayına kadar kitap almayacağım sözümü tutamadım.Bu bahanelerimden çok daha etkili olan diğer sebebim ise Sevgili Ayşım'ın Ayışığı Kedisi isimli yeni kitabı. Haftasonu siparişimi verdim, yanında arkadaşlarıyla umarım en kısa zamanda ulaşır ve ben de Mini Listeme kaçak giriş yapan Ayışığı Kedisi'ni hemen okurum, sabırsızlanıyorum .

Herkese Keyifli okumalar.


15 yorum:

  1. Cidden farklı bir konusu varmış. Severim böyle şeyleri :)

    YanıtlaSil
  2. ben de okumak istedim merak ettim şu an hemen not aldım:)
    teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
  3. gelsene kuzum çekilişimee

    http://www.kontesce.blogspot.com/2012/11/arkadya-yaynlarndan-kontesce.html

    YanıtlaSil
  4. Ooo bu kitabın konusu çok çok ilginç. Çok ilgimi çekti.. Ama ben en çok Hayvan Öykülerini merak ediyorum. O benim en son sipariş listeme senin yorumlarına göre girecek.. Ayşımın kitabını ben de sipariş verdim bekliyorum.
    Bir de sevgili arkadaşım senden rica etsem ve aslında diğer kitapsever arkadaşlardan da..
    Siz hangi kitap sitelerinden sipariş veriyorsunuz. Benim için çok önemli çünkü benim bazı sipariş veridiğim sitelerden hiç mi hiç memnun değilim. Sizlerin tavsiyesi benim için önemli.. Böyle bir post hazırlama imkanın olur mu acaba sevgili arkadaşım...
    Çoook çok teşekkürler ve çok çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında neler aldım neler kısmında birkaç eksikle online kitap alışverişlerim var, alacağım kitabın türüne, kampanyalara göre değişmekle birlikte Okuoku,kitapyurdu,D&R,ilknokta,evekitap, idefix bunların hepsinden alışveriş yaptım,yapıyorum, bazen gecikme olabiliyor, onun dışında sorunum olmadı pek.

      Son siparişim ulaşsın toparlayıp fikirlerimi yazarım, sevgier, ben de öpüyorum.

      Sil
  5. Kitabın adili nasıl. Konusu ilgimi çekti ama tez çalışması gibi başka kaynaklardan birebir geçirilen kitapları sevmiyorum. Yazarın özgün cümleleri olup sununda kaynak belirtmeli ki okuyabileyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarın kendi inceleme ve araştırmalarına da dayanıyor,Avustralya'da değişik kurumlarda,kuruluşlar da incelemeler yapıp,bilgiler toplamış, döndükten sonra kendisine postayla ulaştırılan bilgileri de değerlendirmiş,içinde bulunan fotoğrafların bir kısmı kendi arşivinden.Efsaneleri falan da direk aktarıp hangi kabilenin olduğunu falan belirtmiş, 116 sayfa, normal roman boyutunda değil daha büyük.

      Sil
  6. Kitap ilginçmiş gerçekten. Hedefine ulaştığın için seni kocaman tebrik ediyorum. Her iki Necip Mahfuz kitabını ben de alacağım Asabicim. Bir de bu kitap perhizleri hep bozmak için. Rahat ol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Tatlım, ben inatçıyım söz verince tutarım da bu defa olmadı:)

      Sil
  7. Canımsın, canım ^-^ Nasıl mutlu oldum bir bilsen.
    Listende kendi adımı görünce bir hoş oldum:) Diğer güzel durum ise hayran olduğum POE ile isimlerimiz alt alta:)
    Kocaman ve içten sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de daha kitap gelmeden, düzenledim listemi,Poe ile komşu olunca aynı şeyi ben de düşündüm,sevdiğini biliyordum, hatta geçen kitaplarını da gördüm, hikayeler ayrı ayrı ciltti sanırım seninkiler, benimki tek cilt, ufaktan başlayacağım ona da:)Hikayelerinden okuduklarım oldu daha önce tek tek,ben seviyorum Poe.
      Benden de kocaman sevgiler.

      Sil