#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Muhammara Yaptım

20 Kasım 2012 Salı

Muhammara Yaptım


                                           Muhammara'yı ilginçtir çocukluğumdan beri çok severim.Anneannem rahmetli çok güzel yapardı. Tarif defterimde yazan klasik bir tarif var ama ben göz kararı yapıyorum :)
       
  Olan tarifi yazayım :

250 gr ceviz iri çekilmiş içi
4-5 etimek
3-4 yemek kaşığı biber salçası (az da domates salçası)
Yarım limonun suyu
3 diş sarımsak
1 su bardağına yakın zeytin yağı
1 çay kaşığı tuz,kimyon
İsteğe göre pul biber






Bütün malzemeler iyice karıştırılır, afiyetle yenir.Bu arada dediğim gibi ben göz kararı yapıyorum uzun yıllar yaşadığım coğrafi bölgelerin etkileriyle de olabilir acı seven bir insanım.Bol kırmızı  pul biber,bol acı biber salçası (Öncüyü tek geçerim ) ,tarifinden biraz fazla sarımsak (genetik olarak severiz biz Çeçenler:) ve ilave olarak limon yerine nar ekşisi katıyorum.



Veee normal zamanlarda kahvaltıda bile pek çay sevmeme rağmen bir dilim etimeğin üzerine sürüp , aldığımdan beri her fırsatta kullandığım kupama demli çayımı doldurup şekerimi atıp afiyetle yiyip,içiyorum :)        

30 yorum:

  1. Etimekleri de mi içine koyuyorsun yoksa onlar sadece üzerine sürmek için mi :? anlamadım ben onu ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etimekleri de ufalayıp içine karıştırıyorum :) Robotta çekilse de olur elle de olur, un ufak edip içine atılacak, yerken ekmek yerine etimekle yemeyi sevdiğim için etimeğe sürdüm ben:)

      Sil
  2. sabah sabah pek güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil
  3. offff varya bu harika oluyorr, ben çok severim ya kahvaltıda hemde çayın yanında sür sür ye, en kısa zamanda yapmalıyım.

    YanıtlaSil
  4. offfff bayılırım böyle şeylere ben de yapmalıyım:)
    tam benlik olmuş bu:)
    ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Tatlı bir şeylerden daha ziyade bu tarz sarımsaklı acılı bir şeyler daha çok severim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Bak canım çekti şimdi :)) tez yapıla :) ayrıca drwilldone'nın da sorduğu gibi ekmek içine mi katılacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet etimekleri içine de katıyorum :) Galeta unuyla da yapılanı yedim, ama etimekle daha lezzetli oluyor.

      Sil
  7. Mehtapcığım mükemmel görünüyor. Aman bana böyle şeyler gösterme Tam da rejim yapmaya başladığım zamanda kardeşim..:))
    Antakya da Muhammara ya Cevizli Biber adı veriliyor. Bayağı acı yapılıyor ve çok sevilen bir mezedir..
    Ama ben şu aralar yiyemiyorum..:)))
    Çok selam ve sevgiler arkadaşım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım Antakya yöresinin zaten, ben de epeyce acı seviyorum, bol acı Maraş biberiyle yapıyorum , ben bütün mezeleri sevebilirim :) Kolaylıklar dilerim rejim için.Sevgiler, teşekkürler.

      Sil
  8. Hımmmm, orada olup bir dilim de ben yemek istiyorum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy canım benim, ben zaten bol yapıp komşulara da veriyorum, böyle şeyleri, senin gibi bir komşum olsa daha ne isterdim ki :)

      Sil
  9. eline sağlık kuzumm :)
    acı hiç sevmem, yiyemem :/

    sen bunu gördün mü bu aradaa, en çok senin ilgini çeker sanmıştım da :)

    http://www.kontesce.blogspot.com/2012/11/oscar-david-dosa.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogları gezemedim, yoksa benden kaçmazdı :) Teşekkürler, ben severim acıyı:D

      Sil
  10. hiç duymadım bunu
    çemen gibi bişiy sanırım

    YanıtlaSil
  11. adını hep duyardım ama ne olduğunu bilmiyordum.biz adına çemen deriz.sanırım aynı şey.aman ne de lezzetli olur cidden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çemeni anneannem biraz farklı yapıyordu, kısa sürede tüketilecekse etsuyu ve çemen unu ya da tozu denilen bir karışımla yapardı ve sanırım ceviz olmazdı, ama emin değilim.:)

      Sil
  12. Ellerine saglik AsabiBakirem,yiyenlere afiyetler olsun....Herhalde hepsini tek basina yemedin:))))
    Sevgiyle ve dostca kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım:) Tadımlık 2 komşumuza bile verdim :) Teşekkürler sevgiler.

      Sil
  13. bunun adı muhammara mıymış?? bir yurtiçi gezi sırasında köyde ikramlar arasında yemiş beğenmiştim, tarifini aldım ama adını demediler, diğer bir adam "fakirin sucuğu" deriz biz, demişti de üzüm üzüm üzülmüştüm :( geçen gün yine yaptım, hiç eksik etmem, bol bol kırmızı biberi çocuklara nasıl yedireceğiz yoksa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fakirin sucuğu :))) Ben sizin aksinize güldüm:) Biz Muhammara diyoruz,farklı yörelerde farklı isimle anılması mümkün tabi:)

      Sil
  14. Öncü marka biber salçasını, migros raflarındaki cam kavanozdan taşan kıpkırmızı rengine tav olarak aldım, görünüş olarak diğerlerine kıyasla epey fark atıyordu...yanılmamışım..gerçekten çok lezzetli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncü'den başka hazır biber salçasını beğenmiyorum ben,Öncü hayranıyım:))

      Sil