#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:55- Gecelerim ve Falaka - Ahmet Rasim

19 Temmuz 2012 Perşembe

Okudum Bitti:55- Gecelerim ve Falaka - Ahmet Rasim


Son iki kitabın üstüne resmen ilaç gibi geldi Ahmet Rasim.Bir önceki yazımda dediğim gibi son iki gündür baş
ağrısı çekiyorum, migrenimle mücadele içerisindeyim o yüzden pek okuyamadım.

Kitaba dönecek olursan yazarın hayatından, özellikle çocukluğundan kesitler sunuyor.
Öyle güzel mekan tanımlamaları,
anlatımı var ki adeta omzunun arkasından baktığı manzarayı görür gibi oldum. Bu tarz kitapları da çok severim, mesela geçen sene Mina Urgan'ın Bir Dinozor'un Anıları ve sonrasında da Bir Dinozor'un Gezileri'ni okuyup ufak eleştirilerim de olsa çok beğenmiştim. Bu kitabı da çok beğenerek ağır ağır da olsa bitirdim.
Bu kitapta çocuk eğitimi üzerine de çok güzel fikirler verilmiş.;)

Arka sayfa tanıtımına bakalım ;

Bu kitap küçüktür. Fakat hemen sönmek üzere bulunan hatıralarımın bence en değerlilerini taşıdığı için gözümde önemi vardır. Hayatta geçmişe dönüp bakmanın ne dereceye kadar değer taşıdığını bilenler sözlerimi doğrularlar. Gecelerim, fikir ürünü değildir. Olaydır. Zaten içindekiler bunu açıkça ifade edecektir. Şu kitapçık yaşadığım gecelerin en masum parçalarını içine alır. Onun için diğerlerinden ayırdım.”

Elinizdeki kitapta Gecelerim'den başka yine Ahmet Rasim'in çocukluk yıllarına dair anılarının toplandığı Falaka da yer almaktadır.

                                               
 Bu da okuduğum kitapları yazdığım   sevgili  okuyan' ın hediyesi çok güzel defterim, yanındaki emekli oldu:)



                                                   Ona da annemin okuduklarını not ediyorum:)


 Ne çok okumuşum yeni listemden.:)) Olsun seviniyorum işaretleyince. Bu masa üstü versiyonu mantar panomda fosforlu sarı kalemle çiziyorum. 

Herkese keyifli okumalar...

12 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun canım. Bir baş ağrısı bir de diş ağrısı hiçbir şeye benzemez:(
    Betimlemeleri güzel ve başarılı olan kitapları okumayı ben de çok severim.
    Çok zarifsin canım, utandırdın beni. Beğenmene ve kullanmana çok mutlu oldum, gönülden teşekkür ediyorum.
    Kocaman sevgiler Külkedisi, Aşkım ve benden sana ve güzel patililerine:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürü benim etmem lazım,kıyıp kullandım defterimi:)) Ablamınkiler daha önce gelseydi bunu saklardım:)Ama kullanmak daha iyi her yazdıkça mutlu oluyorum:) Kitapları ay ay arşivlemeye 2011'de başladım,keşke hep yapsaydım,okuyup unuttuğum ne çok kitap vardır kimbilir:) Bizden de kocaman öpücükler:) Ve tşkler:)

      Sil
  2. Arşivlemek güzel fikir,keşke bende bunu düşünmüş olsaydım:(Bundan sonra artık.Kola yerine bol meyve suları öneriyorum,sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Tşkler içmiyorum kola artık:) Şekersiz limonatayla idare ediyorum:)

      Sil
  3. Çocukluğumda okuduğum kitaplardan biriydi Falaka, sayesinde üniversitede 5 gofret :)) kazanmıştım. Ama kaybeden kişi (üniversite de hocalık yapan bir öğretim görevlisi) almamıştı gofretlerimi :(((

    Adam gelmiş sınıfa anlatıyor; "mesela Falaka adlı kitabı olan sadece Ömer Seyfettin değildir. Başka bir Türk yazarın da Falaka adlı çok güzel bir eseri vardır. Tabi bunu kimse bilmez, Var mı içinizde bilen, bilene 5 gofret" der ve böbürlenirken. Ahmet Rasim cevabını duyunca çok bozulmuştu.
    Adam cevabı duymak istemiyor ki böbürlenmek istiyor :))

    Bir AFD'nin Hayatından Kesitler'in daha sonuna gelmiş bulunuyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AFD 'nin maceralarının Devamını merakla bekliyorum:)) Ben malesef okuyamadım çocukluğumda, geç oldu ama okuyabildim enazından değil mi ama:)
      Ayıp olmuş hocaya adamcağız böbürlenememiş:)

      Sil
    2. Şimdi okudunuz ama belkide benden daha fazla yararlandınız. Çocuklukta okunulan kitapları tekrar okumakta fayda var aslında fakat yeni kitaplardan sıra gelmiyor ki :)

      Sil
    3. Birçok klasiği çocukken okudum ama ilerde yeniden okumayı planlıyorum şimdilik okuma listesi yaptım,elim hep yenilere gidiyor,araya okumadığım eskilerden de serpiştirebilieyim diye:)

      Sil
  4. canım iadeyi ziyarete geldm..öncelikle çok gecmiş olsun..bende baş agrısı çok yaşadığımdan bilirim baş agrısının zorluğunu..
    okunucak kitapları listelemek için bir defter tutmak çok güzel bir fikirmiş:))
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun canım...Ahmet Rasim okunmaz mı hiç ;) ben de severim çok...

    YanıtlaSil