#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Kapak Toplama -2- (Kapak toplama kampanyası )

12 Temmuz 2012 Perşembe

Kapak Toplama -2- (Kapak toplama kampanyası )


                                   Birsürü kapak toplamışım değil mi ama:) Bir önceki postumda söylemiştim. Hepsini döktüm balkona,sahilden de toplananlar olduğu için kumlardan arındırdım.Gülmeyin ama saydım bile:) Şişelerdekiler hariç 3300 tane toplayabilmişiz. Belediye ile görüştüm bizde kendi çapımızda topluyoruz nereye vereceğimizi bilmiyoruz dediler.İlçe Belediyesini aradım Ortopedik Engelliler Derneğine yönlendirdiler. Aradım çok sevindiler ,yarın gelip evden teslim alacaklar. Yeni şişe asıldı durmak yok toplamaya devam. İnşallah tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşılabilir ,böyle kampanyalarla.
                                    Bakın ben 4000' e yakın kapak topladım diye şımarmak için paylşmıyorum , gerçi eminim hepiniz en az benim kadar duyarlısınızdır ama belki görüp heveslenen olur. Bir de 'Aaa devam ediyor mu o kampanya' diyen oluyor.Üstelik sadece mavi kapak değil tüm ,renk ve ebattaki plastik kapaklar oluyor.Ha gayret:)

29 yorum:

  1. Tebrik ediyorum seni ne kadar güzel bir davranış. Bende başlayacağım toplamaya. :)

    YanıtlaSil
  2. bravo asabi bakirecim:)
    duyarlı olmak çok önemli.bende ilk günden beri topluyorum.yolda temiz olanlarıda alıp çantama atıyorum valla.
    böyle böyle birikip inşallah daha çok kişiye umut olur bu kampanya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler canım:) Ben poşet bulunduruyorum çntamda:) Toplayan insanlar gördüğüm zaman durdurup sarılmak istiyorum:)

      Sil
  3. allah razı olsun bizdde kızımla topluyoruz.bu tür sosyal projelere duyarlı olmamız lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Cümlemizden razı olsun Rabbimiz.Evet haklısınız hem bu arada etraftaki şişeler toplanmış oluyor,çevre de tem,zlenmiş oluyor.:)

      Sil
  4. Valla süpersin asabibakire. Bende topluyorum ama sen çok hızlısın, Allah razı olsun senden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım senden de.Bu bireysel değil ailecek bir girişimin sonucu:) Hatta site çocukları da dahil:) Apartmanın önüne kapak kumbarası astım:) Site olarak topladık sayılır.Maksat birilerinin ihtiyacı görülsün , keşke diğer atıklar da bu şekilde değerlendirilse, malesef bulunduğumuz yerde geri dönüşüm konusunda pek bir faaliyet yok

      Sil
    2. Hımm birçok insan duyarsız olabiliyor ama gençlerde duyarlılık arttı gördüğüm kadarı ile. Bizim burda da toplanıyor ve elimden geldiğince topluyorum bende. Birde dışarda görüyorum bazen amcalar, teyzeler yerde gördükleri pet şişelerin bile kapaklarını hiç çekinmeden topluyorlar ve çook gurur duyuyorum.

      Sil
  5. Vayy ! bayağı toplamışsın . Çok güzel bir şey bu . Bizde okulda topluyoruz arkadaşlarla . Herkes duyarlı olmalı gerçekten.

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten çok faydalı bir iş yapıyorsun,tebrik etmek lazım :)
    Çok acı ama ben hep unutuyorum bu kapakları :(

    zamansozleri.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Tebrikler,üst caddede çiçekçi bir hanım dükkanın önüne damacana koymuş içinde kapaklar nasıl hoşuma gitti.Bende biriktirmeye başladım oraya götürmeyi düşünüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tşkler:) Herkes sevindiğine göre hepimize Tbrkler,birlikten güç doğar:)

      Sil
  8. Tebrik ediyorum harika bir iş çıkartmışsın! Darısı başımıza:)

    YanıtlaSil
  9. Harikasın canım. Duyarlı güzel yüreğini kutluyorum.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler canım.Güzel güzel yorumlarla daha da mutlu oldum.Benden de kucak dolusu sevgiler;)

      Sil
  10. Biz de kendi çapımızda topluyoruz fakat sizin yaptığınız tam bir gönül işi tebrikler.

    İrili ufaklı (Şampuan kutularının kapağından, kutu meyse sularının üzerindeki küçük yuvarlak kapaklara kadar) her kapak geçerli oluyor diye biliyoruz, toplamaya devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet geri dönüşüme uygun hertür plastik kapak oluyormuş. Çok tşkler aynı tebrikleri sizler de hakediyorsunuz elbette. Evet toplamaya devam;)

      Sil
  11. ne kadar çoklar :)emeğinize sağlık. Dikili halk plajında her çemsiyeye bir şişe asılmış önce anlayamadım fakat gördüm içlerini sonra , kapak toplamak için bir uygulama imiş, bir diğeri de sigara izmaritleri için..hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel çevreyi koruyan seven insanlar daha da çoğalsa keşke.

      Sil
  12. Bizim işyerimiz de de kapak toplama kutuları var. Biz Omur ilik Felçlileri Derneğine gönderiyoruz. Bend e arkadaşlarımda deliler gibi kapak topluyoruz, ben evden habire işe taşıyorum, konu komşuya anneme sürekli tembihliyorum, restoranalrdan hatta tatilden bir poşet dolusu getirdim. Umarım amacına ulaşır ve ihtiyaç sahipleri faydalanırlar bizde sebeplenmenin verdiği huzuru yaşarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapakları ortaya döküp ayırırken bile sevinçten ağlayasım geldi.İnş. hep devam eder böyle projeler.

      Sil
  13. evet arkadaşım bizde ailece kapak topluyoruz elimizden geldiği kadar sizide tebrik ediyorum toplamaya devam ediyoruz.sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Biz de topluyoruz ama nereye vereceğiz?
    Ege Üniversitesi alıyor da İstanbul'da bir yer var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim vardır ben İstanbul'da değilim. İsterseniz www.kapaktoplama.com Dan bilgi alabilirsiniz sanırım.

      Sil