Tarif aslında yok derleme:) ama tahmini bir şeyler yazayım.Bu sene yani 2010'da 2 defa aşure yaptım.ilk yaptığıma pekmez koydum komşulara hatta eski komşulara dağıttım. Ev ahalisi de çok beğenince bir de pekmezsiz yapayım dedim:) malzemelerim : 2 su bardağı buğday 1 su bardağı fasulye 1 su bardağı nohut Yarım su bardağı pirinç fındık,fıstık,yer fıstığı,badem,incir,kuru kayısı(miktarı keyfe bağlı) 1 bardak pekmez 5-6 tane karanfil 1 su bardağı ceviziçi 2 su bardağı şeker (azaltılabilir,çoğaltılabilir) yapılışı: Geceden nohutu,buğdayı,fasulyeyi ılık suda ıslattım. Hatta fasulyeyi önce kaynattım süzdüm tekrar ıslattım.Ertesi gün hepsini 1er taşım kaynatıp sularını döktüm.Tekrar ocağa (ben sobada pişirdim:)) koydum buğdayı kaynayınca nohut ve fasulyeyi ilave ettim.Pirinci yıkadım sonra attım içine.Karanfili ayrı yerde kaynatıp süzdüm acısı çıksın diye.Karanfil,şeker ilave ettim.Pişmeye bıraktım.Kuru meyvelerimi kattım.Hatta vanilya bile koydum:)) İyice olmasına yakın çerezgilleri kattım.Oldu bitti. Kaselere bölüştürdükten sonra nar ve fındık,fıstık ceviz karışımıyla süsledim. Ben çok beğendim:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder