#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti : 109- Ruh Koleksiyoncusu - Tess Gerritsen

4 Aralık 2012 Salı

Okudum Bitti : 109- Ruh Koleksiyoncusu - Tess Gerritsen


Hiç T. Gerritsen okumamış biri olarak kendi kendime acaba Cerrah'ı alıp başlasam mı diye düşünürken, bir kitap alışverişi sırasında günün fırsatlarında Ruh Koleksiyoncusu'nu görünce alayım sondan başlayayım dedim:)) Yok öyle demedim elbette, devam kitabı mı değil mi emin olamadım, çünkü farklı yorumlar okumuştum,yine de attım sepetime ve Tess Gerritsen okumaya tuhaf bir şekilde başlamış oldum, pişman değilim :) Biraz keyifsizim ,geçmedi keyifsizlik,üzerime yapıştı kaldı. Yavaş yavaş okudum.Bu gün bitti, son 50 sayfasını yemek yerken okudum,düşünün merakımı,heyecanımı :) Tahmin ettiğim ve edemediğim yerleri oldu,güzel,tatmin edici bir sondu.  İsmi bence yetersiz kalmış.Ruh Koleksiyoncusu demezdim bu kitaba.Oldukça keyifli bir kitaptı, arkeoloji,tıp,yok yoktu. Mumyalama aşamaları,otopsi bilgileri,olay yeri inceleme detaylarıyla zenginleştirilmiş hoş bir polisiye gerilim.


Arka kapak tanıtımına da bakalım ;

Boston’da bir müzenin bodrumunda iki bin yaşında olduğu sanılan bir mumyanın keşfi kamuoyunda büyük ilgi uyandırır. Ancak bilgisayarlı tomografi taraması, mumyanın bacağında iki bin yıl öncesine ait olamayacak bir cisim ortaya çıkarır: Bir kurşun.

Dedektif Jane Rizzoli ile adli tıp uzmanı Maura Isles’ın yolları bir kez daha kesişiyor. Arkeoloji Katili’ni yakalayamazlarsa vahşi cinayetler son bulmayacak.

“Ruh Koleksiyoncusu ani virajlarla ustaca kurgulanmış muhteşem
bir gerilim romanı.”
The Globe and Mail

“Günümüz gerilim edebiyatının en yaratıcı yazarından çarpıcı
bir dehşet hikâyesi.”
The Providence Journal

“Sağlam kurgusu ve tam ayarındaki bilimsel ayrıntılarıyla
Ruh Koleksiyoncusu Gerritsen’in en iyi eserlerinden biri.”
Chicago Sun-Times


Çeviren: Boğaç Erkan
Doğan Kitap
6. Baskı
Mart 2012

Herkese keyifli okumalar.

19 yorum:

  1. Bana da ismi çok çekici geldi:)))
    Yazarın henüz hiç kitabını okumadım ama ben de senin gibi niyet ettim okumaya:)
    Paylaşımın için teşekkürler canım.
    Güzel patililerini öperim, sevgiyle ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi hayırlısı o zaman tatlım:) Şimdiden keyifli okumalar, Biz de sizi öpüyoruz ailecek:)

      Sil
  2. mumya mı ouuvv :D bende de var bu kitap ama okumadım. tess ne yazsa aldığımdan, konusundan da bi haberdim açıkcası :D beğenmene çok sevindimm :* tess seviyorum çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bazen Yazarına güvendiğimden alıyorum kitapları :) Ben de sevdim Tess'i:)Bakalım bir daha ne zaman okurum:)

      Sil
  3. Ben de bu yazarı hiç okumadım. Cerrah okunulası diye kaydetmiştim kafamın bi yerine ama bu da fena değil sanırım. Kapak kötü ama ya:) Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Tess Gerritsen kraldır ya :))

    YanıtlaSil
  5. Çok çok beğenerek okuduğum bir yazar mutlaka Cerrahı da okuyun

    YanıtlaSil
  6. ben de merakla okumuştum ama bu tarz kitaplar okuyup hemen unutuluyor şu an konuyu bile net hatırlamıyorum ben.. ama kitabı açınca aa evet buydu diyebilirim..

    YanıtlaSil
  7. Futbol sevenler için bir Pele, bir Messi, efendime söyliim bir Ronaldo neyse, biz tıbbi gerilim sevenler için de Tess Gerritsen o'dur. Cerrah'tan itibaren Rizzoli & Isles serisini okumanı şiddetle tavsiye ederim. Bunun yanı sıra bu seride olmayan "Gece Nöbeti" isimli kitabını da mutlaka okumalısın.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir futbol sever olarak çok iyi anladım:) Zamanla okurum hepsini umarım, teşekkürler,sevgiler.
      Buffy'e öpücükler:)

      Sil
  8. Bu yaz okudum Cerrah'la başlayan bütün seriyi, dizi güzel olduğuna göre kitaplar daha iyi olmalı diye düşündüm.

    Dizi ile kitapların canlandırdığı karakterler çok başkaymış, ikisinden de ayrı ayrı keyif aldım. Bütün seriyi okumanı tavsiye edenlere ben de katılayım. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce kitaplar,sonra dizi bence:) Bu kadar tavsiyeden sonra mutlaka okunmalı:)

      Sil
  9. rizzoli&isles serisini olduğu gibi oku, ne bulursan. dizisini de izle, hiç altta kalır gibi değil. sonra dön başa cerrahı iki kere daha oku. sonra bi kere daha oku. cerrah en nefisidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu gazla evde olsa şimdi başlardım, ama bekleyen kitaplarımı küstürmeyeyim, Şubat'a kadar kitap almak yok:)

      Sil
  10. Harika ya , Tess ablam müthiş gerçekten:))

    YanıtlaSil