#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti-133: Hasangiller || Tarık Dursun K.

5 Aralık 2016 Pazartesi

Okudum Bitti-133: Hasangiller || Tarık Dursun K.






                             Herkese merhaba. Bu aralar garip bir ruh hali içerisindeyim. Biraz depresif, bolca stres yüklüyüm. Annem  ameliyat olacak o yüzden de gerginim. Aslında ben mutsuzken daha çok kitap okurum. Şu aralar tüm bu verilere rağmen okuyamıyorum. Elime kitap alıp oturuyorum ya da yatıyorum (malum yatar-okurum) ama ya uykum geliyor ya da düşünme isteği. :) 


                      Hasangiller de Kasım ayı kitaplarımdandı. Tarık Dursun K.'yı birkaç sene önce Ona Sevdiğimi Söyle isimli kitabı ile tanımıştım. Başka kitaplarını da aldım bu süreçte ama okuma sırası gelmemişti. 

                       Hasangiller 'e güzel kapağından dolayı torpil yaptım. Öne aldım. Bir oturmada okunacak,  mahalle filmleri tadında güzel bir kitaptı. Hem aile hem mahalle öyküsü. Çok gerçekci karakterler, yaşanılması mümkün olaylar. Bir aile dükkanı -kapağa konu olan kasap dükkanı- etrafında yaşananları çok sade anlatmış Tarık Dursun K. İçe dokunan, buruk dokunuşlarla da süslemiş. Tarık Dursun K. okumalarım gecikmeli de olsa devam edecek.




... Büyükbabam şöyle böyle yetmiş beşindeydi. İstiklal Savaşı'nda falan bulunmuş, Balkan Savaşı 'na, Çanakkale'ye girmiş çıkmış. İzmir'e ilk giren süvariler arasındaymış da... Ama Yunanlılar çekilirken yapmadıklarını da bırakmıyorlarmış. Kısım kısım Türk halkı camilere doldurup, dökmüşler tenekelerle gazyağını, kapıyı üzerlerine kilitleyip çalmışlar kibriti. Büyükbabam böyle bir olaya şahit olmuş; kırmış kapıyı, alevlerin içine girmiş, bir alay canı kurtarmış. Kurtarmış ya ölü gibi olmuş o da. Bina çökmüş, altında kalmış; alevler, yangın! Zor kurtarmışlar. Hastanede yıkıntı altında kalan ezik bacağının diz kapağından aşağısını kesip atmışlar.




... ''Hep senin için kalıyorum burda...'' dedi. ''Yoksa hiç sevmiyorum bu şehri.''








CUMHURİYET KİTAPLARI

4. Baskı Nisan 2009
132 Sayfa



4 yorum:

  1. Wayy guzel bir kitaba benziyor 👍

    YanıtlaSil
  2. Kapağı da gerçekten hoşmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Kapağı gerçekten etkileyici, merak uyandırıyor.Kitap bu güne kadar nasıl olurda hiç dikkatimmi çekmez :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir blogunuz var. Yorumlarınız da oldukça güzel akıcı ve kitap üzerinde merak uyandıran samimi ifadeler. Bir kitap yorum blogu ben de açtım. Galiba kitap okurken dikkat etmem gerekenleri tam olarak bilmiyorum. Yorumlarım yavan kalıyor ve sanki yorum değil de kitap özetini veriyor gibi bir durum oluşuyor. Neleri yanlış yaptığımı dışarıdan bakan birinin bana söylemesine ihtiyacım var. Sizi bu konuda yetkin kendini geliştirmiş ve olaya hakim olarak gördüm. Bana yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum. İstiyorum ki ben de sizin gibi güzel şeyler ortaya koyabileyim ve insanlardan biraz daha talep göreyim. İlgileneceğinizi ümit ediyor güzel çalışmalarınızın aynı keyif içinde devamını diliyorum.

    YanıtlaSil