#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 82 : Ecinniler || Dostoyevski

5 Ağustos 2016 Cuma

Okudum Bitti - 82 : Ecinniler || Dostoyevski





          Herkese merhaba. Fotoğrafta görünenler ne kadar tembel bir ay geçirdiğimin kanıtıdır. Temmuz ayında sadece 7 kitap okuyabildim. Ters duran Solgun Ateşe dublörlük yapıyor. Alttaki üçünün yazıları blogumda var. Diğerleri yavaş yavaş yazılacak. Ecinniler de en zor, en yavaş okuduğum Dostoyevski kitabı oldu. Hayal ettiğim Dostoyevski okumalarımı da yapamadım. Bakalım şu an Budala 'yı okuyorum oldukça keyifli ilerliyor.




   Ecinniler zor bir kitaptı benim için. Bol eleştiri içeren, üstelik ülkesinin en karmaşık olduğu zamanda böylesi gerçeklikle yazılmış bir siyasi kitabı okumak hayranlık uyandırdı. Kafa karışıklığı yaşatmadı dersem yalan olur. Farklı bakış açılarına sahip olan beş karakterin etrafında gelişen olaylar ile Rusya 'nın geneline keskin bir bakış atmış oldum. Bir süre karakterler konusunda da zorlandım. Malum kimse kimseye ilk adıyla hitap etmiyor.

Bolca diyalog içermesi ise kısmen hem okuma kolaylığı sağladı hem de sanki olayların içindeymişim havası verdi bana. Kitabı okuyup bitirdikten sonra, hakkında birçok güzel yazı, makale bulup okudum , Google sağ olsun. :) Böylece kafamda kitaba dair olan eksiklikler biraz da olsa tamamlanmış oldu. 





... Alışkanlık... Neler yaptırmaz insana!



... Kadın kalbinin derinlikleri bugün bile bilinmezlerle dolu!



... - İyi yürekli bir aptaldan daha aptal bir şey olabilir mi? 
Stepan Trofimoviç'in itirazı pek asilceydi:
- Kötü kalpli bir aptal, ma bonne amie, bence çok daha aptaldır.



... İki dostun çok uzun süre yalnız kalması bazen gerçek dostluklara zarar verebiliyor.



... -Ah öyle güzel yalanlardı ki bunlar, Mavrikiy Nikolayeviç , gerçekler yanında hiç kalır!



... Yaşamakla yaşamamak arasında hiçbir fark kalmadığında özgürlüğüne kavuşur insan. Herkes için amaç budur.



... - İnsanoğlu ölümden korkuyor, çünkü yaşamayı seviyor; doğanın da buyruğu bu.



...- Dost parmağınız, dostum, şu anda bir başka duyarlı noktaya bastı. Bu dost parmakları bazen nasıl da acımasız , hatta nasıl da düşüncesiz olabiliyorlar!




... - İnsanlar yalan söyledikten sonra iskambil kağıtları neden söylemesin?





... Sık görüyor olsanız da ömrünüz boyunca her görüşünüzde daha önce farkına varmadığınız yeni bir yanını gördüğünüz, yepyeni bir şeyler keşfettiğiniz, yüzler de olabiliyor hayatta.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder