#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti - 101 : Sil Baştan || Ken Grimwood

17 Ağustos 2014 Pazar

Okudum Bitti - 101 : Sil Baştan || Ken Grimwood

koridor



                                                      Uzun süredir kitaplığımda bekleyen kitabı , yaz okuma şenliği için bir kategoriye dahil edince , gittiğim yerlerde okumak için çantamda taşıdım , denize gittikçe okudum bu yüzden epey uzun süredir süründü elimde. Normalde hemencecik bitecek bir kitap. Kelebek Etkisi ya da Her Gün Aynı Gün filmleri gibi diyebilirim , biraz düşük tempolu ama güzeldi.



                                                    Jeff , mutsuz bir hayat yaşarken birden bire ölüyor ve aynı hayatı , değişik zamanlarından tekrar tekrar yaşamaya başlıyor , ilk tekrarında bir anlam veremese de zamanla sorularına cevaplar buluyor , en büyük şansı geçmişten birçok bilgiyi de hatırlayabiliyor,  başına gelen bu şaşırrtıcı olayın tadını çıkartmaya başlıyor ve bir rastlantı -ya da sürpriz diyeyim- sonucu kendisiyle aynı kadri paylaşan Pamela ile tanışıyor ve bu karşılaşma ikisi için de çok anlamlı oluyor. Bu kitabı okumadan , hatta yukarıda bahsettiğim filmleri bile izlemeden çok önce keşke şimdiki aklımla,bilgimle ,tecrübemle aynı hayatı çocukluğumdan beri tekrar yaşasam ne güzel olurdu ya diye kuzenimle geyik yapmışlığımız vardı.






...  Onun yaşındaki kızlar - kadınlar- seksenli yıllarda böyle görünmüyordu. Böyle genç, böyle masum değillerdi ; Janis Joplin zamanından beri böyle olmamışlardı , özellikle de Madonna 'nın ardından.



... Sharla ucuz görünüyor. Pahalı ama ucuz ; Las Vegas gibi , Miami Beach gibi. En yüzeysel tahminle bile Sharla 'nın sadece düzüşmek için tasarlanmış bir makine olduğu açıktı.Daha fazlası değil. Eve annene götüreceğin türden kız değildi.




... Bir dağı yok edip sonra tekrar bir araya getirebilen , sonra tekrar yok edip tıpkı kumda oynayan bir çocuk gibi tekrar tekrar aynı şeyi tekrarlayan güçlerin kıskacındaydı Jeff.



... '' Birisi - Plato sanırım, bir zamanlar demiş ki , 'Sorgulanmamış  bir hayat yaşamaya değmez. '''
   '' Doğru. Ama  çok yakından incelenmiş bir hayat da intihar değilse bile deliliğe yol açar. ''



... Gelecek : Korkunç salgın hastalıklar , cinsel tercihlerde bir devrim olacak , ardından yine eski hale dönülecek , uzayda zafer ve trajediler yaşanacak , şehir caddeleri boş boş bakan, deri giyimli , zincirli ve dik pembe saçlı punkçılarla dolacak , kirlenmiş ve boğulmak üzere olan dünyanın yörüngesinde ölüm tehlikesi baş gösterecek. Tanrım , diye düşündü Jeff irkilerek , onun bakış açısından dünyası kabus gibi bir bilimkurguyu andırıyordu.









                                                          KORİDOR YAYINCILIK

                                                          Çeviren : Seçil Ersek 
                                                           25. Baskı Şubat 2012
                                                                    370 Sayfa

                                                         Satın Almak İçin : Kitap Sihirbazı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder