#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Cırdıgış (Cırdıngış-Gılnış) ÇEÇEN YEMEĞİ

14 Ocak 2011 Cuma

Cırdıgış (Cırdıngış-Gılnış) ÇEÇEN YEMEĞİ





    Bugün Muhteşem lezzetli Çeçen yemeklerinden birini yaptık. Yapıldığı göreye göre ismi cırdıgış ,cırdıngış ya da gılnış olarak değişen  ama bizim Cırgıgış dediğimiz bu yemeğe Rahmetli anneannem kadar güzel yapanı görmedim.Bende amatörce yaptım:) Arkadaşlar geldikce isterler yaparım hemen:) Biz aslen ÇEÇENiz:)

   Kabaca tarif gerekirse  iştaha ya da kalabalığa göre un ,su tuz ile çok yumşak olmayan hamur yoğurulur.Yoğrulan hamur uzun uzun şeritlere ayrılır (yılan gibi halat gibi) Bıçakla serçe parmağından büyükçe kesilir.Ve 3 parmakla çekilerek tahtanın üzerinde içi boşaltılmış gibi şekil verilir. Bu arada Tavuk haşlanır.Haşlanmış tavuğun suyunda kestiğimiz hamurlar mantı gibi pişirilir.Bu arada tavuklar didiklenir:) Didiklenmese de olur  . Pişen hamurlar süzülüp alınır.Bolca sarımsak soyulup dövülür.Sos hazırlanır,pişen etin suyundan alınıp yağda yakılmış kırmızı pul biber eklenir. Bolca sarımsak katılır veeeeeeeeeeeeeeeeeeee
       Cırdıgışlarımız sosa batırılıp etle beraber yenilir:)ohhh misss:)
  


2 yorum:

  1. Bir çeçen arkadaşımda yıllar önce yediğim ve tadı hala damağımda olan bir lezzet.. Çeçen kardeşlerimizin ne kadar güzel bir yemek kültürleri vardır. O günden sonra ben de bir kez denemiştim ama asla onlarda yediğim tadı bulamamıştım..:))
    Ellerine sağlık..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşkler Biz de ÇEçen asıllıyız,ama Çeçen olmayan arkadaşlarım da öğrendiler kendi kendilerine yapıyorlar:)

      Sil