24 Aralık 2014 Çarşamba

Okudum Bitti -156 : Kayıp Sembol || Dan Brown





                                             Herkese merhaba ...


                                              Güz şenliği kitaplarımın sanırım sonuncusunun da yazısını yazıp rahatlıyorum. Kış şenliği kitaplarımın ilkini çoktan bitirdim bile , ah şu tembellik. Dan Brown 'un Da Vinci Şifresi 'ni ve Melekler ve Şeytanlar 'ı severek okumuştum. Kayıp Sembol 'de aynı heyecanı yaşamasam da hemencecik okuyup bitirdiğim kitaplardan oldu , merak uyandırıcı , heyecanlı ,akıcı bir kitaptı.



                                           Profesörümüz (film yüzünden Tom Hanks 'in suratı gitmedi aklımdan bir türlü )Robert Langdon , hatırlı eski bir arkadaşından bir konferans vermesi için apar topar bir davet alır. Hemen yola koyulan Langdon 'u Washington 'da şaşırtıcı gelişmeler bekler. Antik çağlarda özel bir anlamı olan kesik bir el ile karşılaşır ve bu elin arkadaşına ait olduğuna emindir. Arkadaşının hayatı ise Langdon 'un seçimlerine bağlıdır. Da Vinci şifresinde olan ürkütücü albino gibi burada da dövmeler içindeki Mal'akh var. İsmi garip , kendi daha da garip ve süprizlerle dolu adamın derdinin ne olduğunu soluksuz okudum , çok olmasa da şaşırdım. Kitabı alalı epey olmuştu ama erteliyordum , şenliğimizi bu yüzden seviyorum , ihanet ettiğim kitaplara , yeniden şans vermemi hatırlatıyor.

                                             

                     

...Langdon, Philips Exeter Akademisi 'ne giderken haftanın altı günü kravat takma zorunluluğu vardı. Müdürün kravatın ses tellerini ısıtmak için Romalı hatiplerin bağladığı fascalia'dan geldiğine dair roantik iddialarına rağmen Langdon, kravat kelimesinin etimolojik olarak paralı Hırvat askerlerinin savaşa çıkmadan önce bağladığı puantiyeli boyun bağlarından geldiğini biliyordu. Bugün hâlâ bu eski savaş kıyafeti, toplantı salonu savaşlarında düşmanlarına gözdağı vermek isteyen modern ofis savaşçıları tarafından takılıyordu.




... Langdon , masonların artık ne derece güçlü olduklarından pek emin değildi ve bu konuya girmeyecekti.Günümüz masonlarına dair algılar, onların giyinip süslenmeyi seven bir grup zararsız yaşlı adam olmalarından, dünyayı yöneten güçlerin yeraltı lobisi olduklarına kadar değişiyordu. Ama şüphe götürmeyen şey, ikisinin arasında bir yerde bulunduklarıydı.



... Mal'akh ona iyice sokulup kulağına fısıldamıştı. '' Seni sadece gerçeğin hayatta kaldığı bir yere götürüyorum.''









                                                                                      ALTIN KİTAPLAR
                                                                                   Çeviren: Petek Demir
                                                                                           Aralık 2009
                                                                                            528 Sayfa
       

6 yorum:

  1. ben şu an okuyorum bunu :)

    YanıtlaSil
  2. Kitap okuma hızınıza hayranım adeta :) sanıyorum bu seride okumadığım tek kitap bu

    YanıtlaSil
  3. Merhaba
    Dan Brown bu kitabı ile iyice tarzını değiştirdi bence. Bundan sonra çıkan cehennemde bu kitap gibi belki daha beteri. Sebebi ise o kadar çok tasvir ve bilgi veriyor ki kitap içinde ve bunlar olayların akıcılığını o kadar kısıtlıyor ki. Okumayı sıkıcı hale getiriyor. Bunun yanında karakterlerin aksiyon sayfaları azalıyor. Karakter bir adım atıyor bir şey anlatıyor. iki adım atıyor bir şey anlatıyor. Bu kitapta belki biraz daha azdı da cehennemde bu olay o kadar fazlaydı ki gına getirmişti bana. Okurken bana sipariş üzeri yazılmış duygusu da verdi.

    YanıtlaSil
  4. Da Vinci Şifresini heyecanla okumuştum, Melekler Şeytanlar'ın ise filmini izledim tvde, bunu okumadım ama konusuna bakınca hakikaten onlar kadar sürükleyici galiba...bu arada masonlar gerçekten dünyayı yönetiyorlar mı nedir bu tarz esrarengiz örgütlerden çektiğimiz!...tanıttığın için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melekler ve Şeytanların filmini izlemek ile çok büyük bir hata yapmışsınız. Kitabı filmine bin mi basar milyon mu basar artık siz düşünün ne kadar iyi filmine göre. Filmi o kadar yüzeysel ki anlatamam. Ben kitabı okuduktan sonra filmini izlemiştim hemde sinemada. Bundan sonra dedim ki kendime kitabı olanları ilk önce kitabını oku. Filmini izlemek o kadar önemli değil diye bir karar verdim kendime. Son hobbit filminde yanılmadığımı anladım tekrar.

      Sil