30 Aralık 2013 Pazartesi

Okudum Bitti - 122 : Manastır - Chris Culver



                Alıntılarımdan sonra şimdi de sıra geldi yorumuma ;)


                                    Bu sene ilk defa okuduğum yazarlar yılı oldu benim için , yeni bir yazar yeni bir heyecan sloganıyla hareket ettim diyebilirim , seviyorum farklı tatlarla tanışmayı. Manastır 'da Chris Culver 'in kaleme aldığı bir polisiye serisinin ilk kitabı. Kitabı farklı kılan Ashraf Rashid 'in yani kısaca Ash 'in müslüman olması , sık sık namaz kılması , diniyle ilgili yorum yapması garip geldi , hatta sabah namazı saatleri epey esnek :)  Neyse , Ash 34 yaşında , başsavcılığa bağlı çalışan bir dedektif çavuş , aynı zamanda da hukuk öğrencisi , evlilik yıl dönümünde yeğeni Rachel 'in ölüm davasıyla karşı karşıya kalır. 

                                 Olayı incelemeye başladığı zaman , Rachel 'in sevgilisinin ,kendisine ifade verdikten sonra, kendini kazığa saplayarak intihar ettiğini ve Rachel 'in ölümünden sorumlu olduğuna dair bir not bıraktığını öğrenir. Olayın üzerine gittikçe , ölümler ve tehditler artar. İşin içine rus mafyası bile karışır. Çok akıcı olmayan  bir polisiyeydi , cinayetler epey yüzeysel işlenmiş . 





... Tesadüfler olurdu ama hiç kimse aynı okuldan dört çocuğun ölmesinin tesadüf olduğunu düşünecek kadar kalın kafalı değildi. Bir şeyler oluyor ve oyun değişiyordu.





                                                    OLİMPOS YAYINLARI
                                                           KASIM 2013
                                              ÇEVİREN :MERYEM KARADAĞ
                                                     SAYFA SAYISI : 421
                                                        KİTAP SİHİRBAZI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder