Bugün yapmadım,birkaç gün oluyor, tam soğumadan kesilmiş dilim olduğu için görüntü çok çok güzel değil,ama tdı nefisti, başka fotoğrafını çekecek zamanım olmadı idare edin.
Yemyeşil bir karışım oldu:) Nasıl oldu derseniz:
Malzemeler:
3 su bardağı irmik
1.5 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı yoğurt
Vanilya
Kabartma tozu
1 su bardağı antep fıstığı tozu
Şerbet:
3-3.5 su bardağı şeker
2 bardak su
Limon
Yapılışı :
Çok basit:) Önce şerbetimizi kaynatıp soğutuyoruz.O kaynarken tatlının malzemelerini iyice karıştırıp, yağlanmış tepsiye boşaltıyoruz, irmikler şişsin diye tepsine 30 dk dinlendirip, ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Tepsiye yağladıktan sonra az bişey şeker,su ve yoğurt karışımını tepsiye sürüp öyle harcı döküyoruz, harcın üzerinede aynı yoğurtlu şekerli karışımı sürüyoruz yumurta fırçasıyla.Sıcak tatlıya soğuk şerbet döküp,mümkünse ertesi gn afiyetle yiyoruz:)
Ellerine sağlık sevgili arkadaşım. Nasıl severim bir bilsen. Ve birkaç kez denedim malesef öyle kötü olmuştular ki.. Seninki mükemmel gözüküyor bir de senin tarifini deneyeyim. Tatlı deyince bende akan sular durur...:))
YanıtlaSilEee az tombiş değilim yani..:))
Tşkler, eminim senin yaptığın da çok güzel olur:) O tombişliği hiç sorma:)
SilEline sağlık kuzumm :)
YanıtlaSilÇekiliş var bak bende, beklerim : http://www.kontesce.blogspot.com/2012/10/bir-cekilis-de-benden-olsun.html
Tşkler tatlım, hemen ışınlanıyorum:)
Silahh..
YanıtlaSilharika görünüyor :(
Tşkler:)
Silsen boyle tarifler ver canimi ye :D
YanıtlaSilhatta tarifle kalmasin bir kargolayi ver :(
belleeamie.blogspot.co.uk
Kargo da o tatlı ham maddelerine ayrılır tatlım:)) Yoksa canın sağolsun:)
Sil