Önce çiğ köfte leğenimde dış harcını bir güzel yoğurdum.Birçok değişik tarifle yapsamda bu defa en garanti olanını tercih ettim,biraz acelem vardı.
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı irmik
1 yumurta
Biraz yağsız kıyma
Salça(hem domates, hem biber koydum)
tuz,kimyon.
Hepsini iyice yoğurdum.Daha önceden iç harcını haırlamıştım zaten,soğumaya koymuştum.
Kavrulan soğanlarla birlikte kıymada iyice kavrulur,pişmesine yakın tuz,biber atılır.Ocaktan alınca bol ceviz ve maydonoz karıştırılır.
İ harcımız iyice soğuyunca köfteler hazırlanır, biz haşlanmış yaptık bu defa, o yüzden yuvarlaklar.Tepsine yapışmasın diye unladım bolca.
Ve taaa taammm.Köftelerimiz hazır.
hamuru yoğururken içine un katmadın mı?
YanıtlaSilHayır , irmik olduğu için gerek görmedim,tepside beklerken yapışmasınlar diye tepsiyi uunladım:)
SilMükemmel görünüyorlar. Ellerine sağlık..:)) Maşallah diyeyim.. Antakya'da içli köfteye Oruk diyorlar. Ve daha uzun ve sivri yapıyorlar. Tepsiye de bazen yaptıkları olur ona da tepsi oruğu diyorlar.. Maşallah beceriklisin.. Ben çok üşeniyorum anca misafir gelecek ise o zaman o da bazen yaparım..:))
YanıtlaSilTşkler,biliyorum Oruku.Severim yemek yapmayı,ama herzaman ağır yemek yapılmıyor.
Silellerine sağlık :)
YanıtlaSilTşkler:)
Silhiiii sen içli köfte dedin benim bebişim oldun bak
YanıtlaSilbayılırım bayılırım
pek nefis görünüyor ellerine sağlık
Tşkler canım:))
SilÖyle çok severim ki:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Ben de ben de:) Tşkler canım.
YanıtlaSil