6 Nisan 2012 Cuma

Hünkar Beğendi Yaptım





                                     3 tane tombul patlıcanı görünce hemen ocakta közledim.Ya Ali Nazik ya Hünkar Beğendi yaparım diye.Sarımsak olmayınca evde mecbur Hünkar Beğendi oldu:)

                                   
    Patlıcanları közledim,soydum,ufacık doğradım.Bu Arada  kuş başı eti hafif pişirdim.Haşladım yani:) Soğanları kavurdum,etleri attım,salça,bolkimyon,kekik,karabiber,kırmıızıbiber,tuzla güzelce piştiler. Bu arada Beşamel sosunu haırladım.2 kaşık margarinle 2 kaşık unu kavurdum.Üzerine 2 su bardağı süt koyup muhallebi gibi pişirdim.Biraz tuz atım.Közleenmiş doğranmış patlıcanları içine atıp.Şöyle 1-2 karıştırdım.Bolca kaşar rendesi ilave edip.Servise hazırladım.üzerine etli sosu döküp misss gibi yedik:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder