#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 10: Size Yardım Edebilirim || Mehmet Karaca

5 Şubat 2018 Pazartesi

Okudum Bitti- 10: Size Yardım Edebilirim || Mehmet Karaca





           Şiir seven herkese merhaba. Günün kitabı Mehmet Karaca 'nın şiirlerinden oluşan kitabı Size Yardım Edebilirim.

         Her ay en az bir şiir kitabı okuma hedefim kapsamında Margaret Atwood Halka Oyunu'ndan sonra okudum. Önce evin şiirden anlayan uzmanı olarak annem test etti, onayladı. Çok, hatta çoook güzel güzel bulduğunu söyledi. 

           Mehmet Karaca 'nın şiirleri daha önce çeşitli dergilerde (Varlık, Şiiri Özlüyorum, Duvar, Yasak Meyve...) yayımlanmış. Odada Kuş Kapanı ile 2014 yılında Arkadaş Z. Özger Jüri Özel Ödülü'nü almış. Ayrıca Tuz Açlığı 2015 yılında Yaşar Nabi Ödülü'nü almış ve yine Varlık Yayınları'ndan çıkmış. İlk fırsatta biz de almak istiyoruz. Umarım Mehmet Bey de bol bol yazmaya devam eder. Unutmadan İnstagram sayfasında da çok güzel fotoğraflar eşliğinde okuduğu şahane kitapları da yorumluyor, alıntılar paylaşıyor,  @karacakitapligi mutlaka göz atın.

          Kitaba dönecek olursak amatör bir şiir okuru olarak ben de çok severek okudum. Altı çizilecek cümlelerle dolu, yalın ama derin anlamlı; mesajlar veren farklı şiirlerdi. 


...

işte az da olsa içinizi ısıtmak isterdim
ama benim kahvelerim erken soğuyor.
bunların yerine balı ve çörekotunu öneriyorum anneanneme
'yaşamak artık benim neyime ki' diyor
yardımına koştuğum herkes
benden daha hızlı koşuyor.
*Yardımına Koştuğum Herkes şiirinden



...

arabam yok ama köşkler yapardım sana
günden uzak tutardım seni,
bir bomba patlamışsa civarda
müziği son ses açarım.
kan kokusu varsa parfüm sıkarım
gazete okutmam sana.
ben isterim ki ölüm haberlerini değil
silahların su sıktığına inan sadece
tamam çok çocukça, ama ben isterim ki
sen hep evin önünde oyna
sen hiç uzaklaşma.
saçlarına lavantalı krem sür
ipek gibi olsunlar koksunlar zaten onlar beni çağırırlar
türkiye'de yaşadığını anlarsan yani derde girerse başın
polis imdadın yerine simbad'ı ara
o sana daha çok yardımcı olacaktır.
*Evlen Çağrısına Yardım şiirinden.


...
sanki bana sormadan kanalımı değiştirdiler
nasıl kaldım ortada nasıl yalpaladım anlatamam
oysa sızmıştım şehir tiyatrolarına iki ucuz biletle
sevmeye başlamıştım sergilerde konuyu bildiğim sergilere
getirmeye.
duyularımı duyduğum yöne sermeye
çamaşır sermekten çaldığım taktikleri başka alana
enjekte etmeye yahut entegre. beni suistimal etme
diyen tiyatrocuyu taklit etmeyi ne çok sevmiştim
-hey, beni su istimal etme
taklit değil özenmiştim.
Romeo ve Julyet'i özlersem söz geri dönerim

tiyatro bitince plastik su şişeleriyle
beni de topladılar. korktum olanlardan ve onlardan
bu sabah korunaklı yerlere taşınma kararı aldım.
*Sığınaktan şiirinden.



VARLIK YAYINLARI

1. Baskı Ekim 2017
80 Sayfa

1 yorum: