#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti -44 : Bütün Öyküleri || Yusuf Atılgan

23 Nisan 2015 Perşembe

Okudum Bitti -44 : Bütün Öyküleri || Yusuf Atılgan








                              Öykü sever bünyemi bu aralar oldukça mutlu edip, sık sık öykü okuyorum. Yusuf Atılgan zaten sevdiğim yazarlardan. Keyifle, hatta şaşırtıcı bularak, severek okudum. Öykü sevmeyenler , lütfen sevin.
12 öykü ve iki masaldan oluşan bu harika kitap sizi, bu kadar az sayfa ile  farklı dünyalara yolculuğa çıkartmayı başarıyor. Bazen bir tavuğun, bazen bir delinin, bazen kadınların gözünden. Ne diyebilirim ki çok güzeldi. Şiveli yazılmış metinleri okumayı zaten çok seviyorum, bu anlamda da beni mutlu eden öyküler de vardı. Daha ne olsun.



Bodur Minareden Öte, Eylemci ve Ekmek Elden Süt Memeden kitaplarından oluşuyor. Her biri diğerinden güzel , en favorim ise sanırım Kümesin Ötesi.





... İnsanların birbirine benzerlikleri, tümünün iki ayaklı oluşu şaşılacak şeydi.   

                                                    *Atılmış isimli öyküden.





... Konuşmam yetmiyormuş gibi düşünmeye de başladım. En kötüsü de buydu. Çoğu insanlar gibi düşünmeden konuşsaydım kimse bir şey demeyecekti; ama ben düşündüğümü söylemeye  kalktım. Yukarıya bildirildi; başöğretmen beni getirtip ağzıma azı biber sürdü.  'Böyle gidersen beynine de biber sürülür' dedi.

                                                    * Ceren'e Masal











                                                        YAPI KREDİ YAYINLARI
                                                         11. Baskı
                                                         Ocak 2013
                                                         121 Sayfa
                                                          

5 yorum:

  1. benim de anne antenleriyle ilk dikkatimi ceken sey okullarda artik cocuuklarin dusunmesine izin verilmiyor, cok yavas hizlansin, yanlis dusunmus dogru cevap baskaydi bizim gibi dusunmeli..... gibi gibi ogretmen sikayetleri. bu gidisle dusundugu icin aci biber surucekler gercekten de cocuklara. iyi okumalar size

    YanıtlaSil
  2. Ben de severim öykü yazmayı da, okumayı da :)

    YanıtlaSil
  3. Hikaye okumak güzel oluyor. Bende Faik Baysal dan üçüncü kitabımı bitirdim, tavsiye ederim.

    YanıtlaSil