#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti:49- Bütün Öyküleri 2 - Sabahattin Ali

6 Temmuz 2012 Cuma

Okudum Bitti:49- Bütün Öyküleri 2 - Sabahattin Ali


                                   Çok beğenerek,severek okudum bitti.Sadece roman değil her tür okumayı seven biri olarak ve aynı anda birkaç kitap okuyan biri olarak hikayeler de benim vazgeçilmezim.

                                   Kitabın içerisinde yazarın ''Yeni Dünya'' ve ''Sırça Köşk'' adlı hikaye kitaplarıyla, tek oyunu ''Esirler'' var. Hepsini çok beğenmekle beraber en çok Bölüme adını veren Sırça  Köşk ve Esirler'i beğendim.Çok güzel toplumsal göndermeler var.Sadece yazılmış olmak için yazılmadığı açık.
İçeriğine bakalım:

YENİ DÜNYA


 -Asfalt yol
-Hanende Melek
-Çaydanlık
-Ayran
-Isınmak İçin
-Uyku
-Selam
-Bir Mesleğin Başlangıcı
-Bir Konferans
-Yeni Dünya
-İki Kadın
-sulfata
-Hasan Boğuldu


SIRÇA KÖŞK

-Portakal
-Beyaz Bir Gemi
-Katil Osman
-Böbrek
-Cıgara
-Millet yutmuyor
-Bahtiyar Köpek
-Çilli
-Dekolman
-Hakkımızı Yedirmeyiz
-Cankurtaran
-Çirkince
-Kurtla Kuzu


MASALLAR

-Bir Aşk Masalı
-Develerin Ölümü
-Koyun Masalı
-Sırça Köşk


-ESiRLER


           Okuduğum kitaplarda,gezdiğim ya da yaşadığım yerlerle ilgili birşeyler görünce çok seviniyorum:) Hasan Boğuldu'da öyle oldu.Yıllar önce -sanırım- Hülya Avşar ve Yalçın Dümer'in oynadığı filmini izlemiştim, açıkcası filminden pek hoşlanmamıştım ama okumak tabi ki daha güzel.Zaten Yazarın ilk yazıları 1925-26 yıllarında Balıkesir'de Irmak Dergisinde çıkmış,yani yöreye hakim zaten.Hepsini beğenerek okudum ama dediğim gibi Sırça Köşk ve Esirler çok güzel.İlk fırsatta önce öykülerini bitirip sonra Kuyucaklı Yusuf'tan başlayarak romanlarından devam edeceğim .


Keyifli okumalar hepimize.

7 yorum:

  1. KİTAB KURDUM YENİ KİTABLARDA BULUŞALIM..

    YanıtlaSil
  2. sabahattin ali'inin kürk mantolu madonna'sından sonra hangi kitabını okuyayım karar veremiyorum. böyle öykülerini okumalıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kürt Mantolu Madonna'yı henüz okumadım ,ama en sona saklamayı planlıyorum onu:)

      Sil
  3. merbaha,
    bikaç blog da yorumunu gördüm, D&R indirimi ile ilgili, pek bi kederlisin kampanya yaşadığın yerde yok diye sanırım, eğer bana mail adresini yollarsan sana hediye kitap göndermek isterim... hem sen mutlu olursun, hemde seni mutlu edebildiğim için ben... umarım olumlu yanıtlarla dönersin bana, hevesimi kırmazsın =)
    sevgiyle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşkler düşüncene , düşünmen bile mutlu edici,evet kıskandım falan dedim ama kötü niyetle hasedle karışık kıskançlık değildi benim ki:) Allah gönlüne göre versin,ama dediğim gibi mail adresimi bloguna yazdım,birkaç kitap isteyebilirim ama eft yaparım, mahçup oluyorum:)

      Sil
  4. bir türlü hikaye türüne ısınamadım gitti...hle hele içinde böyle 3-5 tane hikaye olan kitapları hiç okuyamıyorum maalesef :( ben de şikayetçiyim bu durumdan ama bir türlü de aşamıyorum cnm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben seviyorum, migrenli zamanlarımın kurtarıcısı oluyorlar:)

      Sil