#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 123: Oyunlar 2: Susuz Yaz & Tehlikeli Güvercin & Yeni Çıkan Şarkılar || Necati Cumalı

29 Eylül 2017 Cuma

Okudum Bitti- 123: Oyunlar 2: Susuz Yaz & Tehlikeli Güvercin & Yeni Çıkan Şarkılar || Necati Cumalı





               Kitap seven herkese merhaba. Günün kitabı, geçtiğimiz aylarda okuduklarımdan. Tütün Zamanı'na başlamadan önce geç kalmış bir tanışma yapayım dedim Necati Cumalı ile. Bir Nadirkitap alışverişimde tesadüfen atmıştım sepete. Susuz Yaz filmini izlemiştim. 


          Oyun şeklinde okumak ayrı bir tat verdi. Hızlandırılmış şekilde filmi tekrar izlemiş gibi oldum Susuz Yaz 'ı okurken. Toprağa bağlı yaşayan köylülerin, yaşam kaynakları su için verdiği mücadelenin öyküsü diyebilirim en basit şekilde. Sade, güzel bir hayat süren Osman ve Bahar'ın hayatları Osman'ın abisi Hasan'ın açgözlülüğü ve karaktersizliği yüzünden berbat hale gelir. Etkileyici bir hikayeydi zaten. İzlerken sonu konusunda korkmuştum, ya istediğim gibi bitmezse diye ama sonu da güzeldi. 

           Tehlikeli Güvercin ise politik eleştiri ağırlıklı bir oyun. Devletler arası çıkar çatışmalarını kendi çıkarları için eğip büken insanları anlatıyor. 

          Yeni Çıkan Şarkılar da genç bir sanatçının iç dünyasına konuk ediyor bizi. Kısacık zaten. En az sevdiğim o oldu. Haksızlık etmeyeyim kısacık bir metinle vermek istediğini vermiş ama Susuz Yaz'ın gölgesinde kaldı benim için. Necati Cumalı okumaya devam edeceğim. Çok geç kaldım ama olsun.






HASAN: Bahçe kendimizindi.

AŞIK: Kendinin olsa ne olacak? Bugün için senin, yarın kimin olacağı belli mi? Kaybettiğin, kaybedeceğin bir şey yok ortada. Senin olan tek şey ömrün! Yaşamak bir hüner ağa, o hüneri kıvıran da az! Gününün kıymetini bilmeyen, canının istediğini yapmayan herkes kendi köşesinde mapustur! Elinden uçan uçar, bir daha da geri dönüp konmaz.

*SUSUZ YAZ



VETERİNER: Böyledir işte! Fesat, güvensizlik, vehim sarmasın bir ülkeyi! Şap hastalığından beter kırar geçirir! Baskı, şiddet, yalan yanlış kanunlar, yargılamalar çoğaldıkça, halk suçtan korkmaz, suçu anlamaz olur...

* TEHLİKELİ GÜVERCİN




İMBAT YAYINLARI

Şubat 1969
184 Sayfa



               

2 yorum: