#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 70: Yaşayanı Onarmak || Maylis De Kerangal

21 Mayıs 2017 Pazar

Okudum Bitti- 70: Yaşayanı Onarmak || Maylis De Kerangal





         Kitap seven herkese merhaba. Günün kitabı geçen ay okuduğum kitaplardan: Maylis De Kerangal tarafından yazılan Yaşayanı Onarmak. 

       Kitapyurdu sitesinde Domingo Yayınları kitaplarında indirim vardı. Kitap aslında listemde değildi ama hem konusu hem kapağı ilgimi çekince aldım gitti. Alalı biraz oldu, hasarlı kitap gönderdiler o yüzden kızıp okumamıştım ama kitabın suçu yok dedim ve başladım. İlginç bir kitaptı, biraz buruk. 

        On dokuz yaşındaki Simon Limbres 'in sörf yapmak için çok erken başladığı gün bitkisel hayata girmesiyle üzücü bir hal alır. Böbrekleri, akciğeri, karaciğeri ve kalbi ülkenin çeşitli yerlerinde organ nakli bekleyen insanlara umut olur. O sabahın erken saatlerinde Simon 'un bedeninde atan kalbin bir sonraki sabah Claire Mejan 'in bedeninde atmaya devam etmesi için girişilen zorlu süreci okumak garipti. 

          Bir yanda ölüm, diğer tarafta hayata tutunan birçok insan. Organ naklinin ne kadar hassas ve önemli bir konu olduğunu hepimiz biliyoruz. Empati kurmak için güzel bir kitap. Kitap birçok ödüle layık görülmüş zaten.





... Simon'un kalbi ülkenin başka bir yerine göç ediyor. Böbrekleri, karaciğeri ve akciğerleri başka vilayetlere, başka bedenlere doğru kayıyor. 





DOMİNGO YAYINLARI

Çeviren: Duygu Dalgakıran
Şubat 2015
235 Sayfa


2 yorum: