#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti-72: İlk Aşk [19 Başarısız Denemeden Sonra] || John Green

28 Mayıs 2017 Pazar

Okudum Bitti-72: İlk Aşk [19 Başarısız Denemeden Sonra] || John Green





         Kitap seven herkese merhaba. Ne zamandır sıra bekleyen son John Green kitabımı da bitirdim. 

Alaska'nın Peşinde yazım burada

Kağıttan Kentler yazım burada 

ve

Aynı Yıldızın Altında yazım ise burada.


         Colin Singleton'ın başarısız aşk hayatını okurken az da olsa onu tanıma fırsatı da bulmuş oldum. Anagram yapma konusundaki yeteneği ve artık bir yerden sonra takıntısı diyelim bana bir önceki John Green kitabımdaki Miles 'ın sevdiği ve 'Büyük Belki'sinden yola çıktığı Francois Rabelais 'i hatırlattı. O da isminin harflerini değiştirerek oluşturduğu Alcofribas Nasier mahlasını kullanmış. Buradan şu sonucu çıkardım John Green,  Francois Rabelais'i seviyor. 

           Colin 'in aşk hayatının merkezinde Katherine var. Her defasında Katherine isimli kızlar tarafından terk ediliyor. Yaptığı hesaplamaya göre 19 defa. Farklı şekillerde aynı hüsranı yaşamış. Hepsini tek tek okuyacaksınız. :) İsim olarak aynı istikrarı tutturmam imkansız ama kişisel aşk tarihimde de 'V' harfinin hatırı sayılır yeri var.

        Colin, Müslüman arkadaşı Hasan ile bir yol macerasına atılır. Üstün zekalı bir çocuk olarak bilinen Colin'in kafasında bir formül vardır. Katherine Öngörülebilirliği Teoremi'ni ispatlamaya çalışır. Bu yüzden aralarda bolca matematiksel detay, şema ve açıklama var. :) 

      Eğlenceli bir yolculuk ve macera hikayesi sayesinde hem gerçek anlamda bir yolculuk hem de Colin'in kendini ve aşkı tanıma yolculuğu okumuş oldum. Matematiksel detaylar beni biraz sıksa da genel olarak güzeldi. Okundu bitti.







... Anneler yalan söyler. İş tanımında bu vardır.


... Okumak beynini az da olsa susturuyordu. Katherine, Teorem ve öenmli olma umudu olmadan elinde pek bir şey kalmıyordu. Ama kitaplar hep vardı. Kitaplar esas Terk Edilenler'di: Bırakın ve sizi sonsuza kadar beklesinler, ilgilenin, hemen sizi sevsinler. 



PEGASUS YAYINLARI 

Çeviren: Çiçek Eriş
4. Baskı Temmuz 2016
316 Sayfa



2 yorum:

  1. Kitaplar esas Terk Edilenler'di: Bırakın ve sizi sonsuza kadar beklesinler, ilgilenin, hemen sizi sevsinler.
    Güzel söylemiş gerçekten.Elimize aldığımızda nasıl da sarıp sarmalıyor bizi.Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Pegasus yayınları nedense hiç ilgimi çekmiyor hep filmi çekilsin diye yazılmış kitaplara benziyorlar =)

    YanıtlaSil